13.6 C
Belgrade
petak, maj 3, 2024

Niš među najboljim gradovima Evrope za digitalne nomade

Većina evropskih zemalja maksimalno iskorišćava trend rada na daljinu nudeći dobre uslove digitalnim nomadima. Italija, Portugal, Hrvatska i Grčka već su pokrenuli vizne programe kako bi privukli radnike, a šta je sa Srbijom? Koji grad nudi najbolje uslove radnicima na daljinu?

Kompanija Brother UK je napravila istraživanje koje treba da da odgovor koje su najjeftinije destinacije za digitalne nomade u Evropi. Niš se nalazi na devetom mestu po pristupačnosti i po uslovima koje obezbeđuje takvim radnicima.

Analizirani su faktori kao što su brzina interneta, cene iznajmljivanja stana, električna energija, bezbednost mesta, kao i ostali uslovi. Svaka destinacija je mogla da osvoji ukupno 100 bodova. Najpovoljniji grad u Evropi za takvu vrstu posla je Tuzla. Iznajmljivanje jednosobnog stana u centru grada košta samo oko 200 evra mesečno, a prosečan obrok u restoranu košta nešto više od 4 evra.

Srbija je sve češće na samom vrhu liste destinacija koju biraju digitalni nomadi. Ona ne samo da nudi odlične uslove za „rad na daljinu“, već i umetničko okruženje, veličanstvenu prirodu i pristupačne vrhunske domaće proizvode. Med, rakija, domaći sir, brz internet i relativno pristojni troškovi života pozivaju punike da dođu i dožive tradicionalno gostoprimstvo.

Vizantijski Istanbul, saznajte više.

Interesantno je navesti da se Beograd nalazi na trećem mestu najgorih gradova za digitalne nomade, sa ocenom 51.94. Za njega navode da je izuzetno skup, sa ne baš dobim indeksima zdravlja i sreće građana. Više o tome pronađite na zvaničnoj internet stranici.

Najjeftiniji gradovi za digitalne nomade su:

  1. Tuzla, Bosna i Hercegovina
  2. Oradea, Rumunija
  3. Krajova, Rumunija
  4. Plovdiv, Bugarska
  5. Jaši, Rumunija
  6. Temišvar, Rumunija
  7. Sibinj, Rumunija
  8. Skoplje, Severna Makedonija
  9. Niš, Srbija
  10. Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -