24 C
Belgrade
četvrtak, maj 2, 2024

Promotivni film TZ Kvarnera “Make Your Own Movie” osvojio prestižnu nagradu

Atraktivan promotivni film Turističke zajednice Kvarnera “Make Your Own Movie” osvojio je prestižnu nagradu na filmskom festivalu “The Golden City Gate” u Berlinu u velikoj konkurenciji kandidovanih filmova iz celog sveta!

U filmu su kroz nešto više od 3 minuta prikazane lepote brojnih kvarnerskih turističkih destinacija, a zahvaljujući jedinstvenom i zanimljivom konceptu i kadrovima, film je nakon premijere u Opatiji i na Sarajevo Film Festivalu izazvao veliki talas oduševljenja u domaćim i stranim medijima, i prikupio veliki broj pozitivnih komentara na društvenim mrežama!

Snimljen je u produkciji Filmerije i Kinoteke. Reditelj i urednik filma je Sanjin Stanić koji je zajedno s Ljubom Zdjelarevićem i producent, a u saradnji s Edijem Mužinom, potpisuje i scenario. Direktor fotografije je Hrvoje Franjić. U filmu se pojavljuju glumci Ivan Raffaelli, Zijad Gračić, Serena Ferraiuolo, Damir Orlić, Marina Musulin.

Promotivni film TZ Kvarnera

“Izuzetno sam ponosna, jako nas je razveselila ova vest i ovo svetsko priznanje našem filmu! Kad smo krenuli u projekat izrade filma, hteli smo naš predivni Kvarner pokazati iz jednog drugog ugla, kroz jedan inovativan način i stvoriti kvalitetan promotivni alat i sadržaj, čiju je stvarnu vrednost kako vidimo prepoznala i nagradila sama filmska struka. A sudeći po reakcijama medija i publike nakon nacionalne premijere u septembru prošle godine zaista smo stvorili sadržaj privlačan svima. Na našem Youtube kanalu film do danas broji gotovo 70 hiljada pregleda, a nakon proglašenja na ovom svetskom filmskom festivalu gledanost će zasigurno porasti budući da će o našem filmu pisati mediji iz celog svijeta. Samim tim Kvarner će naći put do novih gostiju”, ponosno ističe Peršić Živadinov, direktorica Turističke zajednice Kvarnera.

Dodela nagrada održana je tokom trajanja najvećeg svetskog turističkog sajma ITB u Berlinu koji se ove godine održava od 5. do 7. marta. Svake godine na ovaj filmski festival prijavi se preko 100-tinjak filmova iz celog svijeta, a nezavisni ocenjivački žiri kog čini 45 stručnjaka izabire najbolje. Festival se održava od 2001. godine.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -