14.4 C
Belgrade
petak, maj 3, 2024

Čarobni biser zapadne obale Sardinije

Boza je poznata kao mesto u kome živi pravi mediteranski zen i njegova pitoma naivnost je najjači adut koji turisti najviše vole. Gradić predstavlja spoj prošlosti i savremenosti, a posetioce očarava svojom arhitekturom, tradicijom i gostoljubivošću veselog naroda

Boza je nekada bilo samo malo ribarsko selo smešteno na brežuljcima na kojim su razbacana ostala sela. Godinama se razvijalo i raslo, ali ne zato što su ljudi tako hteli, već zbog toga što je tako moralo. Danas je to jedan divan i urban ribarski gradić koji je zadržao seosku pitomost i šarm.

Ovde se hleb još uvek pravi na tradicionalan način i ovde svaka stvar ima svoj identitet i smisao. Svaki stanovnik se prvo identifikuje sa Sardinijom, a tek onda sa Italijom. Kada zakoračite u gradić, očekuje vas putovanje kroz vreme. Sačuvano istorijsko jezgro grada svedoči o bogatoj prošlosti koja seže unazad do antičkih vremena.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pauline (@paulinewr)

Ulice su popločane kamenom, a šarene kuće sa fasadama od nijansi crvene, ružičaste, i narandžaste boje stvaraju sliku koja oduzima dah. Stanovništvo se uglavnom bavi poljoprivredom i ribarstvom. Upravo zbog toga turisti i dolaze u ovaj grad. Glavne ulice su pune restorana i tratorija u kojima se služi uvek dobra i sveža hrana. Oni su u stvari i razvili taj univerzalni recept za dobar život, mediteranska kuhinja, čaša dobrog vina i dolce vita.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Gradić možete brzo upoznati, pa je savršen za one koji vole ličnija i sporija putovanja, na kojim mogu lepo upoznati destinacije i na kojim mogu da se druže sa meštanima. Okružen je predivnom prirodom, pa zbog toga lokalne vlasti i ne forsiraju nagli razvoj turizma. Kako kažu, svaki projekat vezan uz turistički rast ozbiljno proučavaju i prilagođavaju lokaciji jer je potrebno vrlo malo da se učini šteta na obali Sardinije, što oni strogo izbegavaju.

Boza je više od turističke destinacije, to je putovanje kroz vreme koje će vam ostati urezano u sećanju zauvek.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -