10.4 C
Belgrade
petak, oktobar 18, 2024

Slovenija, Hrvatska i Crna Gora među najlepšim destinacijama Evrope

Poznati vodič za putovanja Rough Guide je napravio listu najlepših destinacija u Evropi. Na osnovu glasova čitalaca i ocena stručnog žirija, izdvojeno je ukupno petnaest destinacija među kojim se nalaze i četiri iz našeg regiona

Rough Guide je pozvao čitaoce na svojim društvenim mrežama da glasaju za najlepša mesta u Evropi, za destinacije koje su ih jednostavno oduševile. Nakon duge rasprave, na osnovu glasova čitalaca i i stručnjaka za putovanja napravljena je lista koja sadrži petnaest destinacija. Među najlepšim destinacijama u Evropi se nalaze i Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Crna Gora.

Na prvom mestu se nalazi Nacionalni park Vatnajekidl (Vatnajökull National Park) na Islandu. Impresivni pejzaži zemlje vatre i leda uvek se nalaze na vrhu liste svih putnika. Na drugom mestu su impresivne plaže Korzike, a na trećem slikovite ulice andaluzijskih gradića.

Na odličnom šestom mestu se nalazi Bled iz Slovenije. Bled je poznat u svetu po fascinatnom pejzažu i divljoj prirodi, posebno po istoimenom jezeru. Na jezeru postoji samo jedno ostrvo, koje je mnogim posetiocima privlačnije od ostali ostrvskih grupa na svetu. Bled predstavlja biser Slovenije i idealno je mesto za odmor tokom cele godine. Bled posećuju turisti najviše zbog toga što ova destinacija obezbeđuje posebno iskustvo.

Slovenija Bled
Photo: iStock

Nacionalni park Plitvice iz Hrvatske se nalazi na desetom mestu. Nacionalni je smešten u srcu zemlje, najpoznatiji je po kristalno čistim jezerima i slapovima u impresivnom šumskom okruženju. Ovaj jedinstveni prirodni fenomen, prikazuje lepotu divlje prirode, pružajući posetiocima priliku da uživaju u čarima ovog prirodnog bisera.

Plitvička jezera
Photo: iStock

Na dvanaestom mestu se nalazi Vodopad Kravice iz Bosne i Hercegovine. Ovaj vodopad je jedan od najtraktivnijih prirodnih fenomena Bosne i Hercegovine. Smešten je na reci Trebižat, a slapovi širine oko 120 metara predstavljaju jedinstven prizor i autentičnu lokaciju za kupanje.

Amazon u srcu Bosne i Hercegovine
Photo: iStock

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Na četrnaestom mestu se nalaze gradići na obali Bokokotorskog zaliva. Za Nevjestu Jadrana vodič kaže da je zahvaljujući svojoj lepoti i položaju pomogla da se Crna Gora pozicionira kao jedna od najlepših zemalja u Evropi. Više o ostalim destinacijama pronađite na zvaničnoj internet stranici.

Kotor
Photo: iStock

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -