Italija je poznata kao zemlja u obliku čizme a Kalabrija je na vrhu te čizme. To je regija koja sa predivnim peščanim plažama od belog peska, tirkiznom bojom vode i nesvakidašnje lepim i autentičnim gradovima pruža nezaboravan doživljaj svim turistima
Tropea je pravi raj za turiste koji uživaju u spoju južnjačkog duha Italije, neverovatnog starog grada na izdignutom stenovitom platou, tradicionalnoj gastronomiji i rajskim plažama. Ceo grad je jedan prelep lavirint prepun uskih, skrivenih malih ulica i trgova. Tropea ima taj poseban šmek juga Italije, i odiše nečim romatičnim. To je autentično letovalište sa dramatičnom panoramom i pravim bezvremenim italijanskim šarmom.
View this post on Instagram
Osim po arhitekturi i istoriji, Tropea je poznata i jednoj intresantnoj tradiciji. Kod njih se poštuje i rado koristi jedna namirnica koju, verovali ili ne, koriste za sve. U pitanju je crveni luk, koji su najverovatnije doneli Feničani pre par milenijuma. Njihov luk, Cipolla rossa di Tropea Calabria, zaštićen je i oznakom geografskog porekla.
Crveni luk se koristi svakodnevno, jede se svež, u salati, mariniran ili pripremljen na bezbroj načina. Sastavni je deo svakog obroka, nebitno od doba dana. Takođe se koristio i za lečenje prehlade, kašlja i upale grla, za smanjivanje otoka i svraba i za jačanje imuniteta.
Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.
Cipolla rossa di Tropea Calabria je postao simbol grada. Šefovi ga u kuhinjama dodaju gde god mogu, uključujući i u gelato, sladoled koji je prava atrakcija. Ukus i miris nije fin, snažna aroma slatkog crvenog luka se baš jako oseća. Karamelizovan ukus luka i lagana kiselost balzamiko sirćeta koju na kraju pojačava slatkoća sladoleda postali su pravi ambasador grada.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.