11.4 C
Belgrade
nedelja, april 21, 2024

Najmanje i najmirnije Balearsko ostrvo, letovanje sa stilom

Ovo ostrvo je poznato po svojim prelepim peščanim plažama, kristalno čistom moru i opuštenoj atmosferi. Formentera predstavlja pravi raj za ljubitelje prirode i mirnog odmora, sa svojim netaknutim pejzažima i tradicionalnom španskom kulturom

Formentera je najmanje i najjužnije ostrvo arhipelaga Balearska ostrva u Španiji, i tu se mešaju i kombinuju najneverovatniji pojmovi, divlja priroda, balearski glamur i hipi atmosfera. Mekani pesak na plaži, sunce na licu, koktel u ruci, lagano uživanje u tromom letnjem danu…

Formentera je svakako jedna od najbolje čuvanih tajni Mediterana, zahvaljujući božanstvenim netaknutim plažama, hipi šarmu i egzotičnoj energiji. Udaljeno je samo 35 minuta vožnje trajektom od hedonističke Ibice, međutim, tamo vladaju neka drugačija pravila nego što je slučaj na mnogo poznatijoj sestri Ibici. Hipi vibracija ovog malenog ostrva je vrlo čvrsto ukorenjena, i sastavni je deo svakodnevice, zahvaljujući izvornoj hipi ekipi koja je tamo letovala još šezdesetih.

Sa samo 20 kilometara dužine i 8 kilometara širine, Formentera je savršene veličine za istraživanje na skuteru ili biciklu, što znači da lako možete doći do onih ušuškanih dragulja i skrivenih plaža koje su inače i glavni aduti ostrva.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Sa naizgled beskrajno plitkim vodama, celo područje je neverovatno prikladno za porodične odmore. Osim kupanja u kristalno čistom tirkiznom moru, ovde možete uživati u svim vodenim sportovima i aktivnostima. I naravno, sve to polako, sa merakom, jer su na ostrvu žurba i nervoza gotovo iskorenjeni.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -