21.4 C
Belgrade
subota, april 27, 2024

Najtopliji grad na svetu gde ptice padaju sa neba od vrućine

Postoji jedna zemlja u kojoj je toliko toplo, da se često mogu videti ptice koje padaju sa neba, a na ulicama na otvorenom rade klima uređaji. Ulice su puste, a nepodnošljivu vrućinu dodatno pojačavaju sve češće peščane oluje

Kuvajt (Kuwait City) na Bliskom istoku smatra se najtoplijim gradom na svetu, sa neverovatno visokim temperaturama koje često prelaze preko 50 stepeni Celzijusa. Klima je toliko surova, da letnji perid godine stanovništvo ovog grada opisuje kao nepodošljiv.

Temperatura u Kuvajtu počinje da raste u maju, nakon čega kreće period od par meseci konstantne vrućine. Sam grad je betonska baza i kao takav zadržava toplinu. Grad najpoznatiji po velikim rezervama nafte, takođe beleži niske količine padavina što pogoršava situaciju.

Najviša temperatura koju je zabeležila kuvajtska meteorološka stanica Mitribah, koja se nalazi oko 90 minuta van grada Kuvajta, iznosi neverovatnih 54 stepeni Celzijusa. Nedostatak vlage doveo je do peščanih oluja koje su svake godine sve jače, zbog čega je vrućina još gora.

Kako se stanovništvo nosi sa vrućinom od 50 stepeni?

Tri miliona stanovnika grada Kuvajta nastoji da ostane u zatvorenom prostoru u rashlađenim domovima, automobilima i kancelarijama, i ograničavaju količinu vremena koje provode vani. Tu su i brojni zatvoreni tržni centri, uključujući cele ulice sa palmama.

Krema za sunčanje i hladni tuševi su obavezni. Sunce uvek zagreje instalacije, što znači da je čak i hladna voda prilično topla. Životinje nisu te sreće kada je u pitanju beg od vrućine, stanovništvo često prijavljuje ptice koje padaju mrtve sa neba ili morske životinje “skuvane” u moru. Mačke i psi gotovo da se i ne vide preko dana.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Jedina pozitivna stvar života u najtoplijem gradu na svetu je ta što je tokom letnih meseci grad prilično tih. Svako ko može iskoristi taj period za odmor, i otputuje na drug kraj zemlje ili u inistranstvo na nekoliko nedelja.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -