9.9 C
Belgrade
subota, april 27, 2024

Najbolje evropsko mesto za miran odmor

Britanski list express.co.uk je preporučio svojim čitaocima grad Nin, za kog kaže da je možda i najlepši „nepoznati“ biser u Evropi. Ovo lepo malo primorsko mesto prepuno peščanih plaža, popločanih ulica i planina koje ga okružuju je savršen “paket” za turiste koji traže miran i sadržajan odmor

Nin je predivan grad smešten u severnoj Dalmaciji, nedaleko od Zadra, na obali Jadranskog mora. Ovaj istorijski grad ima bogatu prošlost koja seže još u doba antičkog Rima, pa je izuzetno zanimljiv turistim zbog svoje kulturne baštine, prelepih plaža i netaknute prirode.

Pored svih sadržaja, Nin je interesantan još zbog solane koja se nalazi nedaleko od grada. Solana Nin je jedna od najstarijih solana na Jadranu i predstavlja važan deo istorije grada. Danas solana nije u funkciji, ali posetioci mogu obići muzej solane i saznati više o tradiciji koja je nekad bila važna za ekonomiju ovog kraja.

Njegovo istorijsko središte smešteno je na malom ostrvu unutar zaliva koji je kopnom povezan kamenim mostovima. U posednjim godinama Nin postaje sve popularnija destinacija kod evropskih putnika, posebno zbog sadržaja i aktivnosti koje nudi, navodi express.co.uk.

Uz bogatu istoriju i prirodne lepote, Nin nudi i raznoliku gastronomsku ponudu, s naglaskom na tradicionalnu dalmatinsku kuhinju. Turisti mogu uživati u brojnim restoranima i tavernama gde će ih meštani srdačno dočekati. Tu se služe sveži plodovi mora, domaće maslinovo ulje, pršuta, sir i mnogi drugi specijaliteti.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Za Nin meštani kažu da je fantastičan dalmatinski grad za život, isto tako i za odmor, pa je s razlogom jedna od najposećenijih destinacija u okolini. Za ovaj grad kažu da ima najmanju katedralu na svetu, ali takođe i jednu od najlepših plaža. Treba navesti da je grad Nin deo EDEN-a, kao izuzetna evropska destinacija, sa izuzetno bogatom istorijom i očuvanom tradicijom.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -