16.9 C
Belgrade
subota, april 27, 2024

Varigoti – manje poznata Italija

Ovo slikovito italijansko selo smešteno je duž obale Ligurijskog mora, na severozapadu Italije. U pitanju je malo ribarsko mesto, koje se nalazi u blizini mnogo posećenijeg letovališta Finale Ligure, i najpoznatije je po svojoj lepoti, istoriji i autentičnom mediteranskom šarmu

Varigoti (Varigotti) ima dugu istoriju koja seže unazad hiljadama godina. Stari deo naselja karakterišu uske, kamenom popločane ulice i tradicionalne italijanske kuće od kamena, koje prave jedinstvenu atmosferu. Mnoge od ovih kuća su diskretno obnovljene, kako bi zadržale svoj rustični šarm.

Jedna od glavnih atrakcija je njegova prelepa plaža, koja se proteže duž obale i pruža spektakularan pogled na more. Turisti mogu uživati u plivanju u kristalno čistim vodama Ligurijskog mora ili jednostavno odmarati na sitnom pesku. Pored plaža, Varigoti ima i brojna šetališa duž obale ili u brdima iznad sela, koje pružaju spektakularne pejzaže i priliku za istraživanje bogate lokalne prirode.

Osim po posebnim prirodnim lepotama, Varigoti je poznat i po svojoj kulturi i gastronomiji. U selu se nalazi nekoliko odličnih restorana koji služe tradicionalna ligurijska jela, poput paste, pesto sosova i svežih morskih plodova. Turistima se preporučuje i poseta lokalnim prodavnicama, gde mogu degustirati lokalne domaće proizvode, kao što su maslinovo ulje, vino i proizvodi od mesa.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Varigoti predstavlja pravi skriveni biser italijanske obale. Poseta ovom prelepom mestu pruža priliku za uživanje u mirnom mediteranskom ambijentu i istraživanje autentičnog italijanskog načina života. Ovaj gradić je prepoznao i Dizni, koji je iskoristio njega kao kao inspiraciju za svoj animirani film Luca iz 2021. godine.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -