13.7 C
Belgrade
subota, april 20, 2024

Siti brejk za svačiji džep

Ovaj grad se nalazi u srcu Transilvanije, regije koja je često opisivana kao srce Rumunije. Ima dugu i bogatu istoriju koja seže unazad više od 800 godina, a njegova arhitektura i kultura odražavaju bogato nasleđe ovog regiona i naroda. Zbog svog srednjevekovnog duha i izgleda, predeli Brašova su korišćeni u brojnim filmovima

Jedna od najupečatljivijih karakteristika grada Brašov je njegova dobro očuvana srednjovekovna arhitektura, koja oduzima dah posetiocima i vraća ih u prošlost. Stari grad Brašov, okružen zidinama i kulama, podseća na bajkovite srednjovekovne gradove iz bajki. U samom centru grada nalazi se Trg Slobode, koji je okružen impresivnim građevinama kao što su Crna i Crkva Sv. Trojice, koje datiraju iz 14. i 15. veka.

Pored svoje istorijske i arhitektonske lepote, Brašov nudi i brojne druge atrakcije i aktivnosti. Planine Karpati koje se nalaze u blizini pružaju mogućnosti za planinarenje, skijanje i istraživanje netaknute prirode. Planine koja se uzdiže iznad grada nude predivan pogled na Brašov i okolinu i predstavljaju omiljenu destinaciju za rekreativce i ljubitelje prirode.

Brašov je takođe poznat po svojoj bogatoj kulturnoj sceni. Grad redovno domaćin brojnim festivalima, koncertima i kulturnim događajima koji privlače posetioce iz cele Evrope. Tu su i brojni restorani i kafići koji nude autentičnu rumunsku kuhinju i gostoljubivu atmosferu. Hrana i piće su daleko jeftiniji nego u ostalim zemljama EU, obrok u restoranu košta manje od 7 evra a kafa ili bilo koje drugo piće oko 2 evra.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Brašov je grad koji očarava svojom lepotom, istorijom i kulturnom scenom. Posetiti ovaj grad znači uroniti u bogatu istoriju Transilvanije i uživati u jedinstvenoj kombinaciji prošlosti i modernog vremena. Postoje brojne organizovane turističke posete Brašovu, pa ukoliko se nađete u blizini, nemojte ga preskočiti.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -