14.3 C
Belgrade
sreda, maj 1, 2024

Ukusi Slovenije u uvali Čikat – prvomajska poslastica

Tradicionalna gastronomska ponuda pomešana sa čarobnim okruženjem ostrva Lošinja i uvale Čikat, dobitna je kombinacija kojoj se ne odoleva. Kada svemu tome dodamo i luksuzno okruženje Boutique Hotela Alhambra i Hotela Bellevue retko ko će ostati ravnodušan. Ovoga proleća za tradicionalni praznik rada, uputite se na Lošinj i iskusite malo drugačiji gourmet doživljaj koji ostavlja dugotrajan trag u sećanju, ali i na nepcu

Japanski restoran Matsunoki u Hotelu Bellevue, te Alfred Keller restoran Boutique Hotela Alhambra, i ove godine su domaćini tradicionalnom gourmet doživljaju Taste Slovenia od 1. do 4. maja, koji svim zainteresovanim posetiocima tokom četvorodnevnog događanja omogućuje pristup najistaknutijim jelima slovenačke kuhinje. Posetioci će imati priliku da uživaju u raznovrsnim gala večerama i nekoliko sledova autohtone slovenačke kuhinje koju potpisuju tradicionalni restorani, a za vinsku kartu zaduženo je više vrsnih vinara, poput porodične vinarije Edi Simčič, Marjan Simčič Domaine i Movia. Osim poznatih slovenačkih restorana i kulinarskih zvezda hotelskih restorana, svoje umeće kuvanja pokazaće i renomirani šef Tomaž Kavčić.

Prvi i dugogodišnji predsednik slovenačke sekcije Jeunes Restaurateurs d’Europe, te dobitnik evropske JRE nagrade za inovacije u svojim jelima, ističe bogatu tradiciju Vipavske doline, a za Taste Slovenia pripremio je samo najbolje od najboljeg. Mišlenom nagrađenim restoranima, Alfred Keller i Matsunoki, pridružiće se i renomirani restoran Bava, klasični italijanski restoran sa predivnim pogledom na Jadransko more koji će biti zasluženi za održavanje kulinarskog spektakla.

Dva luksuzna dragulja čarobne uvale Čikat

Nisu samo ukusna jela ono što primamljivo zove na Lošinj za ovogodišnji praznik rada, tu je i predivan krajolik ostrva Lošinja i same uvale Čikat, dom dva luksuzna hotela. Lošinj, ostrvo koje živi tokom cele godine, poznato po svom lekovitom nasleđu, bogatim šumama i kristalno čistom moru, jedinstveno je mesto u Hrvatskoj koje nudi pregršt dnevnih aktivnosti idealnih za produženo vikend putovanje.

Boutique Hotel Alhambra i Hotel Bellevue savršeni su izbor za sve zaljubljenike u estetiku i eleganciju pomešanu sa profesionalnošću kakvu iziskuju hoteli s pet zvezdica. Ovi jedinstveni hoteli, svaki ispunjen individualnim šarmom, pružaju svojim gostima pravu mogućnost odmora. Uz luksuzno opremljene fitnes centre, profesionalne restorane i višegodišnje nagrađivane spa centre, u hotelima se može pronaći nešto za svakog. Unutrašnji bazen s morskom vodom idealna je prilika za sve one koji nestrpljivo iščekuju prve dane leta, a posebno kreirane terapije, poput KURHAUS inhalacijskog bara i HERBS de LOŠINJ tretmana sa četiri dragocene biljke; žalfija, mirta, ruzmarin i smilje, ponovno regenerišu i opuštaju sve ćelije u telu.

Svojim raznolikim pejzažem, profesionalnom uslugom i gourmet doživljajem koji se ne propušta, Lošinj je zaista obavezna destinacija ovog proleća. Pridružite se slovenačkim gastronomskim znalcima, degustirajte Sloveniju iz prve ruke, odmorite se u Boutique Hotelu Alhambra i Hotelu Bellevue i doživite odmor iz snova u šarmantnoj uvali Čikat.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -