23.2 C
Belgrade
utorak, april 30, 2024

Grčka vlada daje naknadu turistima pogođenim prošlogodišnjim požarima

Grčke vlasti su najavile da će svim turistima koje je pogodio požar prošle godine u julu mesecu na neki način refundirati troškove ili platiti nova putovanja. Grčka će na ovaj način postati prva zemlja sveta koja je oštećenim turistima dala besplatno novu šansu za odmor

Prošle godine je nakon šumskog požara bilo prisiljeno da se evakuiše preko 25.000 turista sa grčkog ostrva Rodos. Grčka vlada je sada najavila da će njima biti ponuđeno novo besplatno putovanje kao neki vid kompenzacije za prošlogodišnje probleme.

Prema novom programu, oni koji su boravili u hotelima evakuisanim zbog požara moći će da iskoriste vaučere u vrednosti do 500 evra za plaćanje smeštaja u trajanju nedelju dana. Do 25.000 turista ima pravo na naknadu, a ovaj program će takođe pomoći i da se obnovi turistička privreda na Rodosu.

E-vaučeri će važiti u predsezoni do 31. maja i zatim ponovno u postsezoni od 1. septembra do 15. novembra. Ovakav program je pokrenut po prvi put na svetu nakon nekoliko meseci pripremanja administracije, navodi Euronews.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Namenjena sredstva odštete će odražavati iznos koji su evakuisani putnici prvobitno platili turoperatorima i agencijama i kretaće se od 300 do 500 evra. Međutim, biće dostupna samo u hotelima, ne u AirBnb, Booking ili drugom privatnom smeštaju.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -