16 C
Belgrade
nedelja, maj 26, 2024

U sredu počinje Sarajevo Tourism Summit 2024

U sredu počinje drugo izdanje jednog od najvažnijih regionalnih turističkih foruma, Sarajevo Tourism Summit 2024. Business Concierge Center, prvi i jedini concierge servis u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa agencijom Topcom Sarajevo, s ponosom najavljuje 2. Sarajevo Tourism Summit, najvažniji internacionalni turistički događaj u Bosni i Hercegovini posvećen turizmu. Summit će se održati 24. i 25. aprila 2024. godine u sarajevskim hotelima Holiday i Europa

Najavljen je dolazak više od 50 vrhunskih internacionalnih predavača, panelista i master class instruktora, više od 300 gostiju iz Bosne i Hercegovine, regije i ostatka Evrope. Summit će ponuditi dinamične panel diskusije, analize slučajeva i prezentacije, a prvog dana panel teme će obuhvatiti „Investicije u turizmu“, „AI / Veštačku inteligenciju u turizmu“, „Održivi turizam“ i „Brand & Trend“.

U večernjim satima organizatori su pripremili za sve učesnike cocktail networking event u Hotelu Europa, pod pokroviteljstvom Raiffaisen banke.

Drugi dan Summita, 25. aprila 2024., započinje uvodnim predavanjem Roba Davidsona, jedog od najboljih stručnjaka kongresne industrije koji dolazi iz Londona a na temu „MICE potencijali Bosne i Hercegovine“. Potom slede paneli na teme „Future of MICE“ – Budućnost kongresne industrije, „Uticaj medija i društvenih mreža na turističke trendove“, „Inovacije u turističkom transportu“ i „Iskustva u turizmu kroz promociju lokalne kulture“.

Organizatori 2. Sarajevo Tourism Summita posebnu su pažnju posvetili edukaciji i razvoju mladih talenata u turističkoj industriji. Stoga su osigurali određeni broj besplatnih kotizacija za učenike i studente koji studiraju turizam na fakultetima u Sarajevu te za učenike srednje turističke škole. Ova inicijativa pruža priliku mladima da se povežu s iskusnim profesionalcima, steknu dragocena iskustva i prodube svoje znanje o turističkoj industriji. Takođe, omogućuje im da učestvuju u panel diskusijama i drugim događajima tokom Summita, doprinoseći njihovom profesionalnom razvoju i inspirišući ih da budu budući lideri u turizmu.

Enis Hadžimujić, idejni tvorac Summita i direktor kompanije Business Concierge Centera, ističe kako je Summit prilika za razmenu ideja, iskustava i najnovijih trendova u turizmu. Organizatori žele stvoriti platformu koja će podstaći inovacije i podržati razvoj turističke industrije u Bosni i Hercegovini, ali i celoj regiji. „Očekujemo da će Sarajevo Tourism Summit postati nezaobilazna tačka susreta za stručnjake, preduzetnike i zaljubljenike u turizam. Vidimo se u Sarajevu!“

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -