14.4 C
Belgrade
petak, maj 3, 2024

Jezero Komo naplaćuje ulazak turistima

Italija je dobro poznata turistima, i nudi jedan prilično sadržajan odmor. Bilo da tražite plaže i more, planine i doline, ova zemlja ima sve. Od modernog i užurbanog severa, preko centralnog gospodskog dela, sve do dremljivog i tradicionalnog juga, Italija je kao izmišljena za turiste, pa i nije čudo što je svi obožavaju. Međutim, da nije zlato sve što sija potvrđuje sve više destinacija koje se bore sa masovnim turizmom. One uvode određene uredbe, zakone koji ograničavaju broj turista, ali i nepopularne mere poput naplaćivanja ulaska u gradove. Pored Venecije, ulazak će biti naplaćivan i na jezeru Komo

Jezero Komo ima sve ono što jedan prosečan turista želi. Povučeno je od užurbanog gradskog života, nalazi se među brdima i planinama, i deli svoje mesto sa rekama i gradovima sa bogatim kulturno-istorijskim sadržajima.

Nalazi se u severnom delu zemlje, između grada Milana i granice sa Švajcarskom. Komo zauzima površinu od oko 146 kvadratnih kilometara, i sa dubinom od 410 metara jedno je od najdubljih jezera u Evropi. Jezero je nastalo radom lednika, i popularna je destinacija još od drevnih Rimljana.

Zahvaljući neverovatno blagoj mikroklimi i predelima u kojima se nalazi, jezero Komo ima taj neki poseban izgled i šmek. Komo je pre svega izuzetno atraktivna turistička destinacija božanstvene prirode, vrhunskog luksuza i sjajnih gastronomskih specijaliteta, i nudi puno kulturnih i umetničkih bisera.

Međutim, gradske vlasti su odlučile da uvedu naplatu ulaska turistima, posebno onim koji dolaze na jednodnevne izlete. Nažalost, takvih je najviše. Gradonačelnik grada Komo na jezeru Alesandro Rapinese planira da uvede naplatu ulaska sličnu onoj koju Venecija sprovodi. Takozvani “hit and run turizam je uzeo maha, u prevodu dođi, poseti i napusti, i takvi turisti donose malo prihoda a remete komunalni red.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Za sada se ne zna kolika će cena ulaska biti, ali se zna da će se naplaćivati isključivo turistima koji dolaze na izlete. Ona neće biti naplaćivana turistima koji su smešteni u hotelima i pansionima. Takođe će biti naplaćivana u danima kada je turistički promet najveći, vikendima i državnim praznicima.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -