21 C
Belgrade
nedelja, maj 26, 2024

Koja zemlja ima najbolje plaže?

Španija je ove godine ponela titulu zemlje sa najboljim plažama na svetu, dok se naša tradicionalna destinacija za letnji odmor našla na drugom mestu

Na osnovu istraživanja koje je sproveo Blue Flag, portal koji se bavi kvalitetom plaža širom sveta, najbolje plaže ima Španija. Ova zemlja ima ukupno 628 plaža sa plavom zastavom. Plava zastava je inače potvrda da određene plaže ili marine ispunjavaju ekološke i održive standarde. Na osnovu toga se turisti mogu informisati kako bi njihov odmor bio kvalitetniji.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Na drugom mestu je Grčka koja ima ukupno 596 plaža sa plavom zastavom, od destinacija posebno se izdvajaju Halkidiki, Atika, Krit i Rodos. Na trećem mestu je Turska sa 551 plažom. Od zemlja iz našeg okruženja, Hrvatska je na 11. mestu, Crna Gora na 18. mestu, dok se Slovenija nalazi na 31. mestu.

Više o kvalitetu plaža možete pronaći na zvaničnoj internet stranici Blue Flag, a ovo je lista prvih 10 zemalja sa najviše plavih zastava na plažama:

  1. Španija
  2. Grčka
  3. Turska
  4. Italija
  5. Francuska
  6. Portugal
  7. Holandija
  8. Danska
  9. Nemačka
  10. Meksiko

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -