21.8 C
Belgrade
ponedeljak, maj 20, 2024

Panino con polpo, malo drugačija ulična hrana

Panino con polpo je tradicionalan italijanski sendvič poreklom iz okoline Barija. Iako postoji puno varijanti i recepata, on uvek sadrži isti sastojak “umetnut” između dva parčeta hleba, koji donosi bogate ukuse Mediterana, mora i leta

Panino con polpo je sendvič napravljen od kombinacije hobotnice, peciva, maslinovog ulja, peršuna, soli i crnog bibera. On je popularan u italijanskoj kuhinji i karakteriše ga jednostavnost pripreme i fantastičan ukus. Kažu da su ga izmislili i rado jeli prvo ribari, a kasnije su ga prihvatili svi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 10 William St (@10williamst)

Hobotnica mora biti sveža, ona se opere, premaže maslinovim uljem i lagano peče na roštilju. U toku pripreme se začini solju, biberom i začinskim biljem. U nekim delovima zemlje se hobotnica i kuva, ali to ne umanjuje ukus i kvalitet samog proizvoda.

Kad je gotova, hobotnica se stavlja u hleb ili pecivo, nakon čega se prelije umakom. Recept je podložan brojnim varijacijama u dodacima i prilozima, jer se delikatan ukus hobotnice dobro slaže sa raznim drugim elementima. Tajna ovog sendviča je upravo u glavnom sastojku, jer je hobotnica u mediteranskoj ishrani kralj mora i svake trpeze.

Vrhunska francuska gastronomija za 40 evra, saznajte više.

Ovaj ukusni sendvič uobičajen je tokom festivala širom Pulje i često se može kupiti na uličnim štandovima. Kako lokalci vole često da kažu, ukus ovog sendviča je toliko dobar, da će vas naterati da se okupate u moru i u januaru!

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -