10.4 C
Belgrade
petak, oktobar 18, 2024

Slovenija produžila kontrole na granicama

Slovenija i Italija su na svojim granicama uvele kontrole u oktobru mesecu zbog pooštravanja sigurnosne situacije na Bliskom istoku i povećane opasnosti od terorizma

Slovenija će produžiti kontrole na granicama sa Hrvatskom i Mađarskom za još šest meseci, tačnije do 21. decembra, saopšteno je iz ministarstva unutrašnjih poslova te zemlje. Kontrole će i dalje biti usmerene na sprečavanje kriminala, uz što manji uticaj na domaće stanovništvo i putnike.

Dva velika događaja u Evropskoj uniji ovog leta, Evropsko prvestvo u fudbalu u Nemačkoj i Olimpijske igre u Francuskoj, zahtevaju dodatnu pažnju na granicama, smatra ministar unutarnjih poslova Slovenije.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Podsećamo da je Italija je 21. oktobra 2023. godine ponovo uvela kontrole na unutrašnjoj granici EU. Osnovni razlog je promena sigurnosne situacije u Evropi i na Bliskom istoku. Ubrzo je i Slovenija odlučila da sledi taj primer i učinila je isto na svojim granicama sa Hrvatskom i Mađarskom. Austrija je takođe produžila kontrolu granice sa Slovenijom za još pola godine, do 11. novembra.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -