28.4 C
Belgrade
nedelja, jun 16, 2024

Najposećeniji vodopad Slovenije

Uživanje u ovoj smaragdnoj oazi je posebno lepo u proleće, kad se priroda probudi i reka nabuja od otopljenog snega

Najpoznatiji slovenački vodopad Savica se nalazi na severozapadu Slovenije, u carstvu moćnog Triglava, u blizini Bohinjskog jezera. Vodopad Savica je toliko lep, da je i srce slavnog pesnika Franca Prešerena ostalo potpuno zarobljeno u zelenoj vodi istoimene reke.

Vodopad je visok 78 metara i napaja se se iz takozvanog Crnog jezera, jednog od sedam jezera koja se nalaze u dolini Triglava. Najveća atrakcija ove prirodne pojave je kristalno čista smaragdna voda koja se sliva sa stena, stvarajući jednu skrivenu oazu izuzetne lepote.

Do slapa se relativno brzo i lako stiže, organizovane su brojne turističke ture, a možete i u sopstvenoj režiji, iz Bleda ili Ljubljane. Za vreme leta postoji takođe i veliki broj turističkih autobusa od Bohinjske Bistrice koji vode u istraživanje ove prirodne atrakcije.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Vodopad Savica je neprocenjivi biser slovenačke prirode i kulture. Njegova moćna lepota, dostupnost kroz predivnu pešačku stazu i bogata kulturna istorija čine ga izuzetnom destinacijom za sve koji posete Sloveniju. Kao simbol prirodne snage i poetske inspiracije, Savica ostavlja trajni utisak na sve koji ga posete. On nas podseća nas na važnost očuvanja prirodnih i kulturnih bogatstava.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -