18.6 C
Belgrade
subota, jul 27, 2024

Gramatik se vraća kući

Muzičar iz Slovenije koji je napravio zavidnu karijeru u Americi, krajem juna nastupiće na festivalu Portorose in July, u jednom od najlepših delova Jadrana

Šta je Exit u Srbiji, to je festival Portorose in July u Sloveniji, jedinstveni muzički događaj koji okuplja region, ali i ostatak sveta.

Leto je pravo vreme za zabavu i uživanje na moru, kao i za povratak kući – barem u slučaju proslavljenog slovenačkog muzičara Denisa Jašarevića. „Dete Portoroža“, poznato pod umetničkim imenom Gramatik, nastupiće 30. juna na ovom festivalu i tako otvoriti sezonu u mondenskom letovalištu u opštini Piran.

Očekuje se da Jašarević (39) koji je baveći se elektro hip-hopom u Americi napravio značajan proboj, napravi spektakl na centralnoj plaži u Portorožu. Tokom svoje karijere, muzičar je i zahvaljujući gliču i dabu (pravcima u elektronskoj muzici) dospeo na bine prestižnih festivala kao što su Coachella, Lollapalooza i Red Rocks, a sada će se nakon mnogo godina ponovo predstaviti i domaćoj publici.

Koliko je ovaj momak cenjen u svom rodnom gradu, govori i podatak da je čitav festival nazvan po njegovom hitu Portorose in July. Inače, u prevodu s italijanskog jezika „portorose“ znači „luka ruža“. Gramatik, inače, retko daje intervjue, ali nije se libio da javno kaže koliko je uzbuđen zbog predstojećeg nastupa.

Gramatik portoroz

„Želim da kažem da se trudimo da to bude zaista savršen Gramatik šou, što znači na nivou koncerata koje radim na Red Rocks-u. Zato sam i odlučio da se odreknem svoje gaže za ovaj koncert, uložićemo ceo budžet u produkciju događaja, kako bi zaista mogao da deluje svetski“, kaže Slovenac s adresom u SAD.

Pored Gramatika, na festivalu Portorose in July, 30. juna će nastupiti i drugi slovenački muzičari kao što su Teo Collori & Momento cigano, Gisaza, Benjamin Shock Live. Kako je najavljeno, “ovog leta očekujte zabavu na kakvu Portorož nije navikao” – grad će posetiocima ponuditi potpuno novo iskustvo na primorju.

Ulaznice za događaj su u prodaji od 21. marta 2024. na sajtu Entrio, a organizator koncerta je Auditorijum Portorož, uz podršku Opštine Piran, Turističkog saveza Portoroža i okoline. Ono što posebno treba naglasiti, kao benefit u skladu sa epitetom koji prati Sloveniju – „najzelenija država Evrope“, jeste organizacija festivala prema principima životne sredine.

Ako kojim slučajem još uvek niste posetili ovaj deo Jadrana, sada je prava prilika: uživaćete u dobroj muzici, lepom vremenu, toplom moru i bogatoj turističkoj ponudi opštine Piran. Ne zaboravite i da se počastite sladoledom ili kafom na samom glavnom trgu, koji neodoljivo podseća na mediteranske skverove.

Sve u svemu, ovo je sezona kada turizam ponovo doživljava svoj pun potencijal, budući da raste potražnja i za smeštajem i za avio-kartama.

O Gramatiku

Denis Jašarević je rođen 19. oktobra 1984. godine u Portorožu, gde je i odrastao. Njegov muzički put je krenuo već sa nepune tri godine, kada je preko sestrinih kaseta slušao američki fank, džez, soul i bluz. Na kraju je ušao u svet hip-hopa, inspirisan muzikom umetnika kao što su DJ Premier, Guru, RZA i Dr. Dre Sa 13 godina je počeo da stvara hip-hop muziku na svom računaru, a kada je počeo da deli svoje pesme preko onlajn muzičke prodavnice Beatport, stekao je pratioce u Sjedinjenim Državama i Evropi. Beatport mu je, praktično, otvorio vrata u svet elektronske muzike, i tada je upoznao svog prvog američkog agenta, Hantera Vilijamsa. Nakon potpisivanja ugovora sa novom agencijom, Gramatik se preselio u Njujork i 2008. je objavio svoj prvi studijski album „Expedition 44“.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -