18.6 C
Belgrade
subota, jul 27, 2024

Jedan dvorac mnogo avantura

Na zelenom brdu iznad grada…stoji moćna srednjovekovna tvrđava, simbol slovenačke prestonice i njena najposećenija turistička atrakcija – Ljubljanski dvorac

Istorija zamka je zapanjujuća. Tokom vekova, zamak je imao toliko važnu ulogu da je oduvek bio simbol grada, baš kao i danas. Ulaznica za dvorac vam omogućava da samostalno otkrijete raznovrsne sadržaje dvorca, kao što su: Virtuelni zamak, Izložba slovenačke istorije i Muzej lutkarstva. Porodicama preporučujemo Friderik i tajna zamka; porodični vodič.

Ljubljanski dvorac

Takođe, možete saznati o istorijskom periodu kada je ceo dvorac pretvoren u državni zatvor. Poseta Kazneno-popravnom zavodu pruža vam dodatni uvid. Otkrijte oružje koje je korišćeno u Sloveniji krajem srednjeg veka gledajući autentično rekonstruisane primerke na izložbi u Oružarnici zamka.

Ako o svemu ovome želite da saznate više, imamo nekoliko predloga za jedinstvena iskustva koja su dostupna tokom cele godine:

Od Emone do simbola grada; Interaktivni obilazak sa vodičem zamka i kostimiranim likovima

Originalna avantura u zamku sa elementima igre „escape room“

Interaktivna šetnja uz mobilnu aplikaciju

Avantura iz torbe

Samostalno istraživanje Ljubljanskog dvorca

Ljubljanski dvorac

Samostalno istraživanje Ljubljanskog dvorca

Put do Ljubljanskog dvorca vodi ne samo do najlepših pogleda, već i do vrhunskih kulinarskih i vinskih iskustava, okupljenih pod brendom »Selected Castle Delights«. U jedinstvenim iskustvima se najbolje uživa u lepom vremenu, pa su dostupna i u toplijim mesecima; neke nudimo u redovnom terminu, dok se ostala organizuju po prethodnom dogovoru:

Interaktivni obilazak sa vodičem kroz šest kulinarskih stanica i uz vinsku pratnju

Nezaboravno kulinarsko iskustvo u prirodnom okruženju

Obilazak sa vodičem za jedinstveno iskustvo

Trodnevno romantično iskustvo

Ljubljanski dvorac

Istražite prošlost zamka i uživajte u najlepšem pogledu na grad.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -