28.4 C
Belgrade
nedelja, jun 16, 2024

Vozom oko sveta za hiljadu evra

Najduža železnička linija na svetu, koja je otvorena pre dve godine, proteže se od zapada Evrope do Dalekog istoka u dužini od skoro 19.000 kilometara. Međutim, zbog aktuelne krize u Ukrajini voz trenutno ne saobraća, čeka neka bolja vremena

Putovanje vozom je verovatno i najkomotniji vid putovanja, naročito ako idete na neko duže putovanje. Za razliku od aviona ili autobusa, imate spavaća kola, možete da prošetate, da se osvežite u vagon restoranu.

Ova železnička linija omogućava najduže putovanje vozom na svetu. Putnik koji krene vozom iz Portugala do Singapura će stići za tačno 21 dan, a prilikom putovanja prolazi kroz Pariz, Moskvu i Peking. Ova trasa je dugačka čak 18.755 kilometara.

Voz prolazi kroz 13 zemalja, uključujući Španiju, Poljsku, Belorusiju ili Mongoliju, a za kartu ćete morati da izdvojite nešto malo više od 1.000 evra. Na ovom epskom putovanju morate nešto i pojesti i popiti, nije sve uračunato u cenu karte.

Zbog akutelne krize u Ukrajini voz ne saobraća, ali ga svakako treba pomenuti, i staviti na listu želja.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -