21.5 C
Belgrade
nedelja, septembar 8, 2024

Uvedeno novo pravilo, na putovanje autobusom sa samo jednim koferom

Ograničavanje prtljaga je već standardna praksa kad je putovanje avionom u pitanju. Osim težine, bitan je gabarit, a sve što odstupa od već propisane norme zahteva izdvajanje dodatnog novca. Međutim, takvo će biti pravilo i za putnike koji putuju autobusom na odmor

Turističke agencije su uvele novo pravilo, svi putnici koji budu putovali na odmor autobusom imaće besplatan samo jedan kofer kao prtljag. Ukoliko se uputite na odmor, posebno ako su u pitanju destinacije u inostranstvu, sve stvari će morati da budu pakovane u kofere čija težina neće prelaziti 23 kilograma.

Ukoliko i bude bilo potrebe za više ptljaga, putnici će morati da se bolje raspitaju pre putovanja u turističkoj agenciji da li ima mesta u prtljažniku autobusa. Ako je odgovor pozitivan, moraće dodatno da plate takozvani „ekstra prtljag“ oko 30 evra. Doplata za ekstra prtljag će zavisiti od agencije do agencije, navodi Euronews.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Dodatni prtljag neće moći da bude primljen ukoliko ne bude moguće da bude smešten fizički zbog mesta, navodi direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) Aleksandar Seničić. On je takođe naveo da turističke agencije uvode pravilo o ograničenju prtljaga pre svega iz bezbednosnih razloga.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -