11.5 C
Belgrade
ponedeljak, septembar 16, 2024

Binibeka Vel, manje poznata Španija

Na jugu Menorke, jednog od najmanjih, ali najšarmantnijih Balearskih ostrva u Španiji, nalazi se Binibeka Vel, malo ribarsko selo. Osnovano je tek 1972. godine, ali to mu ne smeta da očarava posetioce svojom autentičnošću i lepotom

Binibeka Vel (Binibeca Vell) je relativno mlado naselje, staro je tek nešto preko 50 godina, i to je jedno od najposećenijih mesta na Menorki. Poznato je po uskim, krivudavim ulicama i belim kućicama koje stvaraju jedinstven vizuelni identitet.

Naselje je osmislio arhitekta Francisko Huan Barba, koji je želeo da rekreira tradicionalni izgled ribarskog sela, sa svim svojim karakterističnim elementima. Kuće su izgrađene u tipičnom mediteranskom stilu, sa belim fasadama, drvenim prozorima i vratima, crvenim ili plavim detaljima koji dodaju živost i kontrast. Uske uličice i prolazi stvaraju intimnu i mističnu atmosferu, koja poziva posetioce da ih istraže i izgube se u njihovom zagrljaju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marie Psra (@marie_psra)

Ovo naselje nije samo turistička atrakcija, već i živa zajednica koja odražava kulturnu baštinu Menorke. Binibeka Vel privlači turiste iz celog sveta, ali takođe služi kao podsetnik lokalnom stanovništvu na njihove korene i tradicionalne vrednosti. Kroz brojne festivale, sajmove i kulturne događaje, selo održava žive običaje i tradicije koje su deo identiteta Menorke.

Popularnost naselja se ogleda i u predivnim plažama sa belim peskom i kristalno čistim morem. Upravo to ga čini idealnom destinacija za opuštanje i uživanje u prirodnim lepotama. Pored toga, posetioci mogu uživati u brojnim restoranima koji nude tradicionalnu lokalnu kuhinju. Od specijaliteta sa morskim plodovima do najkvalitetnijih suhomesnatih proizvoda, sve je domaće i izuzetno kvalitetno.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Ovo šarmantno ribarsko selo pruža posetiocima jedinstvenu priliku da upoznaju duh Mediterana u svom najautentičnijem obliku. Bilo da ste u potrazi za opuštanjem na prelepim plažama, upoznavanjem uskih uličica ili uživanjem u lokalnoj kuhinji, Binibeca Vell je destinacija koja neće razočarati.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -