21.5 C
Belgrade
nedelja, septembar 8, 2024

Vladimir Cucurević, zamenik direktora prodaje i marketinga u Nobel Hotel Group

Iako na prvi pogled deluje pomalo tih i sklon kontemplaciji, ne dajte da vas to zavara – Vladimir je pravi mladi lav i, kao i svi oni, oseća da je svet njegov. Tipično, tu su i brojna interesovanja, jer pored toga što je pasionirani ljubitelj formule 1, po vokaciji nesuđena zvezda naše fudbalske reprezentacije, a po obrazovanju diplomirani ekonomista, on je za životni poziv izabrao nešto sasvim drugačije. Naime, Vladimir se zaljubio u hotelijerstvo i već desetak godina napreduje radeći na različitim pozicijama u ovoj turbulentnoj industriji. Budući da je energičan i posvećen, ali i uveren da, kako kaže, „moraš mnogo da daš da bi nešto dobio“, čini se da je sa ovakvim pristupom poslu i životu za Vladimira Cucurevića – samo nebo granica. I tako, mi navijamo za njega, a nadamo se da ćete nakon ovog teksta početi i vi

Vladimir Cucurević, zamenik direktora prodaje i marketinga u Nobel Hotel Group

TU: Svi mladi lavovi imaju idole. Koju ličnost biste okarakterisali kao svog poslovnog uzora?
VC: Definitivno ih ima više, ali kada bih morao da izdvojim jednu ličnost, to je bez sumnje Ronaldo Luis Nazario de Lima, odnosno jedini „pravi“ Ronaldo. Razlog za taj izbor jeste to što je uspeo da nakon fenomenalne fudbalske karijere napravi iste, ako ne i veće, uspehe na poslovnom planu u svetu sporta, biznisa i automobilizma.

TU: Kako izgleda Vaš radni dan?
VC: Radni dan započinjem proverom i čitanjem mejlova, internim sastancima sa kolegama vezanim za dnevna i nedeljna dešavanja na nivou tri hotela naše grupacije, zatim aktivnostima koje su unapred zakazane i isplanirane, a kraj radnog dana završavam proverom prodajnih izveštaja. Naravno, zbog prirode naše industrije koja je prilično dinamična često se dešava da moram da se prilagodim određenim izmenama agende, ali to da je svaki dan u neku ruku drugačiji zapravo i predstavlja najveću draž ugostiteljstva.

TU: Kako biste opisali svoj odmor iz snova?
VC: Moj odmor iz snova podrazumevao bi u svakom slučaju skijanje na nekoj od destinacija koje još nisam posetio, jer je to spoj adrenalina, sporta i odmora kakav najviše odgovara mom karakteru.

TU: Šta Vas to izdvaja od drugih?
VC: Smatram da me je u nekom momentu karijere izdvojilo to što sam bio spreman da preuzmem odgovornost i da izađem iz zone komfora kada su u pitanju određene pozicije i poslovne situacije, ali to je svakako rezultat pozitivnih primera koji potiču od nekih starijih kolega od kojih sam učio na početku svoje karijere.

TU: Koja je Vaša formula uspeha?
VC: Rekao bih da je to što zaista volim svoj posao i što sam imao sreće da počnem da radim u industriji koja mi nakon deset godina pruža zadovoljstvo. Naravno, uz sve to idu temeljan rad, istrajnost i konstantno učenje i razvijanje na ličnom planu.

TU: Šta biste poručili kao savet mladim lavovima koji tek dolaze?
VC: Poručio bih da uspeh i napredak zaista ne dolaze preko noći, i da u kojoj god industriji rade moraju da se trude da razumeju suštinu posla do najsitnijih detalja. Trud i rad će se uvek isplatiti, ali, kao što sam rekao, za to je potrebno određeno vreme koje će kad-tad doći.

Tekst: Petar Vušurović

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -