16 C
Belgrade
četvrtak, jul 4, 2024

Stana Đuran, generalna menadžerka hotela Courtyard Belgrade City Center

Šta ste vi želeli da budete kad porastete? Devojčica Stana Đuran je oduvek znala da će raditi u hotelu. To je siguran put ka uspešnoj poslovnoj karijeri pošto nema početničkog lutanja, ali je ona osim ove startne prednosti imala mnogo volje, snage i pre svega ljubavi prema hotelijerstvu. Jer, ne postaje se najmlađa generalna menadžerka Marriott International kompanije, preko noći. Naime, Stana je znala da mora da prođe kroz čitav hotelski sistem, pa se nakon završenih studija zaposlila kao sobarica u hotelu na Aljasci, gde je bila toliko efikasna da su je nakon nekog vremena prozvali „beli tornado“. Ostalo je istorija. Stana se vratila iz Amerike i naprosto „obrnula igricu“, ali nije zaboravila kako je počela. Kako sama priznaje, kada je postala GM, glavna briga joj je bila kako da ne umisli da je mnogo važna. E to je po mom skromnom mišljenju nešto čime se odlikuju najbolji šefovi i šefice, a da Stana to jeste, uverite se i sami

Stana Đuran, generalna menadžerka hotela Courtyard Belgrade City Center

TU: Koji savet možete dati mladim poslovnim ljudima?
SĐ: Da budu vredni, istrajni i konstantni. Danas nije lako biti realan zbog svega što nam serviraju na društvenim mrežama i u medijima gneralno. Lako se stekne privid da se do uspeha može doći preko noći i bez puno truda, znanja… Treba biti mudar i pronaći svoj put u svemu tome. Ono što je sigurno je da moraju da ulažu u sebe i stiču znanje, jer upravo u znanju je moć. To je ono što vam daje prednost na tržištu rada i generalno – znanje vam niko ne može uzeti. Zato budite vredni i radite na sebi, a uspeh sigurno neće izostati.

TU: Šta za Vas predstavlja idealni odmor?
SĐ: Aktivan odmor je za mene jedini odmor koji mogu da zamislim, a sve zbog energije koju imam. Ona mi ne dozvoljava da duže od nekoliko sati odmaram u nekom klasičnom smislu, što podrazumeva mirovanje ili slično. Idealan odmor za mene je odlazak sa prijateljima na rafting, kajaking ili kanjoning – to je nešto što me zaista odmori.

TU: Koja je Vaša omiljena hrana?
SĐ: Čvarci i slaninica, sa domaćim hlebom i mladim lukom, plus domaći ajvar koji spremam unazad više od deset godina. Pored toga, hurmašice kao omiljeni dezert sa kuglom sladodela od vanile. Od same pomisli na sve ovo ogladneh.

TU: Šta obično nosite sa sobom na putovanja?
SĐ: Čak i na duža putovanja, uvek sam spakovana u „ručni prtljag“ jer se trudim da budem praktična. Obavezni su: udobna obuća i Fisherman’s Friend bombonice.

TU: Gde biste voleli da otputujete u nepoznato?
SĐ: Trenutno su mi „top 5“ destinacije: Madeira, Jermenija, Japan, opet Rusija i opet Aljaska.

Tekst: Petar Vušurović

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -