16.4 C
Belgrade
sreda, jul 3, 2024

Vodimo vas u Laško, slovenački dragulj na Savinji

Jul je mnogima omiljeni mesec za odmor jer nema prevelike gužve u letovalištima, banjama i rizortima, a dovoljno je toplo i prijatno za boravak napolju ceo dan. Vremenom se dosta promenio i trend putovanja: drugačiji su izbori i zahtevi putnika u odnosu na ranije godine. Iako i dalje velika većina leti preferira more, sve je više turista koji se odlučuju za planine ili terme

Upravo oni su prepoznali čari obližnjih slovenačkih termi i turističkih kompleksa, a godinama unazad na vrhu liste omiljenih nalazi se Thermana Laško. To i ne čudi, s obzirom na bogatu ponudu termane i samog grada, zatim na moderne bazene, prirodne lepote, kompletan SPA&Wellness program, gastronomiju i čuveno pivo Laško.

Vodimo vas u Laško, slovenački dragulj na Savinji

Ono što je podjednako važno kao kvalitetan sadržaj, jeste blizina neke destinacije za odmor. Thermana Laško je idealna jer nam je blizu, i praktično se uklapa u plan vikenda ili čak jednodnevnog izleta – ako dovoljno poranite. Zapravo, u današnje vreme to i jeste suština: ne planirati mnogo, već spakovati stvari u torbu, poneti kupaći kostim i za tili čas stići do opuštajuće oaze.

U ovom slučaju, naš izbor je specijalno dizajnirani Wellness Center Thermana Park ili kupanje u bazenu ispod impresivne staklene kupole, jedinstvene u Evropi. Bilo da dolazite sami, u paru ili porodično – nećete pogrešiti, jer ovaj kompleks nudi kako „out door“, tako i „in door“ aktivnosti. Od šetnje, vožnje bicikla i planinarenja do uživanja u saunama, luksuznim bazenima ili zabavnim vodenim animacijama za decu.

Vodimo vas u Laško, slovenački dragulj na Savinji

Za ljubitelje prirode, ovo magično mesto pored reke Savinje nudi više od „klasičnog“ odmora. Zapravo, u poslednje vreme se promenio koncept samog letnjeg odmora, pa ga više ne doživljavamo pasivno kao ranije. Umesto da deset dana prolazite utabanom putanjom od apartmana do plaže, zašto ne biste istražili prelepe slovenačke predele?

Tu su Rečiška planinska kružna ruta koja povezuje čak deset vrhova, zatim razni vidikovci poput onog na brdu Hum, odakle se širi zvuk sa skulpture harfe, a kako se Hum može videti i iz hotelskih soba Thermane Laško – gosti imaju potpuni ugođaj. Ne treba propustiti ni izvrsne gastro specijalitete, pravljene po lokalnim recepturama, koji se odlično kombinuju sa pivom iz pivare Laško. Opšte je poznato i kako ovo piće naročito osvežava leti!

Vodimo vas u Laško, slovenački dragulj na Savinji

Svakako, tu je i čuvena termalna voda otkrivena pre 170 godina – još jedan simbol Laškog i preporuka svakome ko želi da popravi svoje zdravstveno stanje, ali i kao preventiva. Primetićete da u Thermani Laško dobijate kompletnu, holističku uslugu i da se njeni programi savršeno uklapaju u različite potrebe i afinitete gostiju. Bilo da ste mirniji tip koji teži opuštanju ili više volite akciju – dobro došli ste u ovu zelenu slovenačku oazu koja sve više mami i svetske turiste.

Kako su bazeni u Thermani na visokom nivou, a jun je najčešće mesec porodičnih odmora, posebno ističemo Porodični wellness program. Iskoristite trenutni popust od 20 odsto za godišnju ponudu ili opciju za parove „Plati jedan, ostani dva“ koja ​​važi do kraja godine, ali ne i tokom leta. Dakle, već sada možete da planirate i jesenji mini odmor!

Vodimo vas u Laško, slovenački dragulj na Savinji

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -