23.6 C
Belgrade
četvrtak, septembar 19, 2024

Nacionalni park Plitvička jezera nagrađen od strane Tripadvisor-a

TripAdvisor svake godine nagrađuje najbolje, a ove godine je Nacionalni park Plitvička jezera na prvom mestu Travelers’ Choice Best of the Best Hrvatska 2024.

Nacionalni park Plitvička jezera je dobio priznanje Travelers’ Choice 2024 koje dodeljuje TripAdvisor, kompanija se bavi putovanjima i preporukama za putnike. Plitvička jezera su izabrana kao prva najbolja atrakcija od ukupno 10 rangiranih. Ovaj park je prepoznat kao jedan od najboljih u Hrvatskoj zahvaljujući odličnim recenzijama i ocenama posetilaca.

Ove nagrade predstavljaju omiljene destinacije putnika, a tu su i hoteli, restorani i ostali sadržaji za turiste. Sve su bazirane na osnovu rezenzija i mišljenja putnika i gostiju širom sveta na Tripadvisor-u tokom 12-mesečnog perioda. Dobitnici nagrade Best of the Best nalaze se među najboljih 1% lokacija na Tripadvisoru, što ih svrstava među omiljene destinacije putnika za 2024. godinu.

Plitvička jezera su najstariji i najveći nacionalni park u Hrvatskoj. Ovaj region je proglašen nacionalnim parkom 1949. godine, a od 1979. godine Plitvice se nalaze i na listi svetske baštine Uneska.

Nacionalni park je smešten u srcu Hrvatske, najpoznatiji je po kristalno čistim jezerima i slapovima u impresivnom šumskom okruženju. Ovaj jedinstveni prirodni fenomen, prikazuje lepotu divlje prirode, pružajući posetiocima priliku da uživaju u čarima ovog prirodnog bisera.

Park ima ukupno šesnaest jezera koja su raspoređena u terasama i povezana serijom vodopada. Jezera su poznata po svojim živopisnim bojama, koje variraju od azurne do zelene, sive i plave, u zavisnosti od mineralnog sadržaja i organizama u vodi, kao i od ugla sunčeve svetlosti.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Park nije samo destinacija za ljubitelje prirode, već i stanište raznovrsne flore i faune, uključujući retke i ugrožene vrste. To je raj za fotografe, planinare i sve one koji žele da uživaju u tišini i lepoti prirode.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -