11.1 C
Belgrade
petak, oktobar 18, 2024

Cres sa Kvarnera među 100 najboljih priča održivih destinacija sveta

Ostrvo Cres iz Kvarnerskog zaliva je svrstano među 100 najboljih priča održivog razvoja u oblasti turizma. Dugogodišnji rad svih učesnika u razvoju Cresa omogućio je da ovo ostrvo razvija održivi turizam kako bi zadržalo svoj najjači adut, to je netaknuta a opet pitoma divljina

Ovo priznanje je prvi put dodeljeno Cresu, koji se na taj način svrstao u prestižno društvo 100 najbolje rangiranih priča održivih destinacija svijeta. Njihova priča o dobroj praksi „Vrijeme leti, hoću li i ja“ odabrana je kao jedna od Top 100 priča zelenih destinacija za 2024. godinu.

Green Destinations Top 100 Stories prikuplja priče o dobroj praksi brojnih destinacija širom sveta. Ova organizacija ima za cilj da predstavi turističke priče i primere dobre prakse održivog razvoja lokalnih i regionalnih destinacija, kao inspirativne primere organizatorima putovanja i turistima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Visit Cres (@visitcres)

Ostrvo Cres je jedno od većih ostrva u Jadranskom moru i pripada Hrvatskoj. Nalazi se u severnom delu Jadrana i deo je Kvarnerskog zaliva. Cres je poznat po svojoj prirodnoj lepoti, netaknutoj prirodi i bogatoj flori i fauni, uključujući beloglave supove, ptice grabljivice koje su simbol ostrva.

Glavni grad ostrva je takođe nazvan Cres, a karakterističan je po kamenim ulicama, starim kućama i mediteranskom šarmu. Na ostrvu možete uživati u prelepim plažama, čistom moru, ali i planinarenju, jer je ostrvo relativno brdovito.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Pored prirodnih lepota, ostrvo ima bogatu istoriju i kulturno nasleđe, uključujući stare crkve, samostane i rimske ruševine. Jedna od najpoznatijih atrakcija je i Vransko jezero, koje je specifično jer se nalazi iznad nivoa mora, a voda u njemu je pitka i izuzetno čista.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -