9.6 C
Belgrade
utorak, oktobar 22, 2024

Jesen u Boki miriše na svežu ribu, kolače i vino

Jedan važi za „grad sunca i zelenila“, a drugi za „mali grad velikog srca“. Koji vi birate ove jeseni, Tivat ili Herceg Novi, ili možda oba?

Svako ko je posetio Bokokotorski zaliv, zna koliko je prirodnih lepota ovaj deo Crne Gore sebično „pokupio“, i stoga ne čudi što je čaroban u bilo koje doba godine. U jeku jeseni, koja je širom Evrope iznenađujuće topla, uživaćete u idealnih 24-25 stepeni Celzijusa ako baš ovih dana posetite Tivat ili Herceg Novi.

Nisu samo čist vazduh, more i odmor bez brojnih turista ono zbog čega vam preporučujemo baš ove gradove u oktobru i narednim mesecima – u njima su svoj dom pronašla i dva moderna hotela, Palma i Palmon Bay, koja imaju atraktivne ponude tokom cele godine. Na neki način, to je raritet, jer znamo kako primorje u zimu može da bude tiho i neprivlačno, posebno ako hoteli ne rade punim kapacitetom.

Zašto baš Boka?

Tivat krasi bogata istorija i prijatna mediteranska klima, međutim, ono što je njegov „kec u rukavu“ jesu priroda, aktivnosti na brodu, okolni izleti, uređene ulice i lokali i jedan poseban šarm grada kada nastupi hladnije vreme. Hotel Palma, recimo, ima divnu, sređenu plažu samo za goste i terasu sa koje se pruža fenomenalan pogled na more. Ako ulicom od hotela krenete ka Porto Montenegru, možete naići i na okićeno drvo pomorandže – koje predstavlja savršenu simboličnu kombinaciju primorja i zimske idile.

Jesen je, zapravo, idealna za boravak na moru, jer nema mnogo gostiju kao u špicu sezone, tako da možete na vreme da odaberete prostranu sobu po izboru i da uživate u SPA centru maltene sami, odnosno sa dragom osobom. Iz svega ovoga jasno je da more nikako nije dosadno u jesen i zimu! Na raspolaganju su vam kompletna wellness usluga, masaže, tretmani, vrsna gastronomija, krstarenje hotelskim brodićem, izleti, kupanje u unutrašnjem bazenu, šetnje pored mora…

Još raskošnija ponuda čeka vas u luksuznijoj verziji hotela Palma, a to je Palmon Bay u Herceg Novom, tačnije u Igalu, na samom kraju Bokokotorskog zaliva. Herceg Novi se, inače, naziva još i Gradom sunca i zelenila, što dovoljno govori o benefitima koje pruža lokalcima i turistima. Dok svakodnevno živimo po ustaljenoj rutini, od kuće do posla i nazad, zaglavljeni u saobraćajnoj gužvi i bez dodira sa prirodom, nema osobe kojoj ne bi prijao jedan ovakav užitak: more, plaže, sunce, relaksacija.

Stoga, ako volite da šetate, ovaj deo Crne Gore je idealan za vas, ali i ako ne volite – dobićete motivaciju čim krenete duž promenade „Pet Danica“ koja spaja Igalo i Meljine. Ljubiteljima planinarenja preporučujemo turu na planinu Orjen, nakon koje će vam prijati SPA centar Plamon Bay-a sa četiri zvezdice.

Ova opuštajuća zona po svemu može da parira svetskim standardima, a boravak na moru u ovom hotelu na jesen i zimu nije ništa manje prijatan nego leti. Jasno je da jedan ovakav kompleks nudi i posebno osmišljene gastronomske specijalitete, koji zadovoljavaju ukuse i onih najprobirljivijih koji su proputovali pola sveta i dobro znaju da procene kvalitet. Naša topla preporuka su, svakako, sveža riba i morski plodovi spremljeni na tradicionalan način, slasni kolači i još slađa vina.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -