Možda o tome ne razmišljamo dovoljno često, ali hrana veoma utiče na to kako doživljavamo svako putovanje. Obroci koje biramo daju nam energiju za istraživanje, bude sva čula ukusa, ali i otvaraju sasvim nove vidike prilikom upoznavanja drugačijih kultura i tradicija. U Rogašoj Slatini, na istoku Slovenije, nalazi se Hotel Atlantida, objekat koji čini jedinstvenu celinu sa prirodnom okolinom i neguje psihofizičko blagostanje kroz najrazličitije aspekte, među kojima se posebno izdvaja kuhinja, kao samostalna životna filozofija
Više nego ikada pre govori se o važnosti i značaju namirnica koje unosimo u telo, o njihovom poreklu, nutritivnoj vrednosti, beneficijama ili negativnim posledicama koje imaju na naš organizam. Obroci danas nisu samo primarna ljudska potreba i gorivo za preživljavanje, već i jedinstvene ceremonije.
Hotel Atlantida, kao jedini luksuzni objekat sa 5* u regiji, neguje wellbeing koncept kroz fizičke aktivnosti, velnes i spa ponudu, ali i sa ništa manjim entuzijazmom i posvećenošću – kroz ishranu. Usluga polupansiona nudi doručak i večeru na bazi švedskog stola, a svaki zalogaj postaje uživanje i dar.
Nakon buđenja među zelenilom, uz melodiju prirode, započnite dan sa pažljivo biranim namirnicama, lokalnog porekla. Imaćete priliku da isprobate sveža domaća peciva, bezglutenske proizvode i osvežite se ceđenim sokovima, koji će vam dati potrebnu energiju i dozu vitamina. Nakon aktivnog dana i ugodnog odmora, za večeru vas čekaju nutritivno bogati obroci.
U A la Carte restoranu otkrićete da obrok nije samo fino dekorisana hrana na tanjiru, već zasebna umetnost i igra kuvara. Od tradicionalnih jela, spremanih na najrazličitije načine, do mediteranske i moderne kuhinje, pregršt je specijaliteta koji će vas “oboriti s nogu” i u potpunosti opčiniti. Jer, u Hotelu Atlantida akcenat je na ukusu, ali i bojama, načinu prezentovanja hrane i samom ophođenju prema gostima.
Ovo nezaboravno gastronomsko iskustvo ostavlja još snažniji utisak kada spomenemo i personalizovane jelovnike. Postoje oni kojima je izuzetno važno da se i prilikom putovanja pridržavaju svojih dijetalnih izbora, svakodnevnih rutina i uobičajenih porcija. Dovoljno je da obavestite zaposlene o kakvim se specijalnim zahtevima radi i da svoj odmor podignete na najviši mogući nivo.
Takođe, na terasi restorana, koji je obgrljen netaknutom prirodom, mirom i spokojem, možete rezervisati romantičnu večeru, uz sveće, lokalna i internacionalna vina i najukusnije poslastice. Ovde se ishrana pretvara u unikatnu svečanost i gastronomija prevazilazi hotelske standarde.
Za sve one kojima kafa nije samo jutarnja ili popodnevna navika, već pravi mini ritual, tu je lobi hotela, koji će trenutak ispijanja napitka pretvoriti u, možda, i najomiljeniji deo posete. Onaj časak u kom svesno upijate sve što vas okružuje i podsećate sebe koliko su sitnice značajne i okrepljujuće.
U Hotelu Atlantida savladaćete osećaj življenja u trenutku, bez razmišljanja o brigama, stresu i problemima. A, sve počinje jednim zalogajem – onim koji će vas pokrenuti i ozdraviti.
Ivana Ninić
Pratite nas na našoj Linkedin, Facebook, Instagram i X stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.