U ovom restoranu se meso peče na rastopljenoj lavi na preko 1.300 stepeni Celzijusa, zbog čega se hrana priprema svega nekoliko minuta
U gradu Al-Ula u Saudijskoj Arabiji, koji je inače i dom i arheološkog nalazišta Hegra pod zaštitom Uneska, može se uživati u sasvim posebnom gastronomskom iskustvu. Ovde se hrana priprema na jedan drugačiji i nesvakidašnji način, a u pripremi jela se koriste umesto kuvarskih kecelja zaštitna odela.
View this post on Instagram
Restoran Bompas & Parr pod vedrim nebom nudi gostima iskustvo koje se retko gde može naći, ovde se jede hrana pripremljena na rastopljenoj lavi. Ime ovog iskustva je “Forces of Nature”, gde obučeni tehničari u zaštitnim odelima izlivaju lavu od rastopljenih bazaltnih stena na prostor za pečenje.
Uglavno se pripremaju specijaliteti od govedine ili od jagnjetine, a pripremaju se i deserti, kao što je na primer čokoladna torta. Ovakav sličaj ne bi trebalo da čudi, jer trenutno u ovoj zemlji ima preko 200 uspavanih vulkana.