16 C
Belgrade
utorak, april 30, 2024

Koja zemlja ima najbolje plaže?

Španija je ove godine ponela titulu zemlje sa najboljim plažama na svetu, dok se naša tradicionalna destinacija za letnji odmor našla na drugom mestu

Na osnovu istraživanja koje je sproveo Blue Flag, portal koji se bavi kvalitetom plaža širom sveta, najbolje plaže ima Španija. Ova zemlja ima ukupno 615 plaža sa plavom zastavom. Plava zastava je inače potvrda da određene plaže ili marine ispunjavaju ekološke i održive standarde. Na osnovu toga se turisti mogu informisati koje su najbolje plaže na svetu.

Vrhunski odmor na nešto drugačijem moru, saznajte više.

Na drugom mestu je Grčka koja ima ukupno 544 plaža sa plavom zastavom, od destinacija posebno se izdvajaju Halkidiki, Atika, Krit i Rodos. Od zemlja iz našeg okruženja, Hrvatska je na 11. mestu, Crna Gora na 19. mestu, dok se Slovenija nalazi na 32. mestu.

Više o kvalitetu plaža možete pronaći na zvaničnoj internet stranici Blue Flag, a ovo je lista prvih 10 zemalja sa najviše plavih zastava na plažama.

Ovo su najbolje plaže na svetu:

  1. Španija
  2. Grčka
  3. Turska
  4. Francuska
  5. Italija
  6. Portugal
  7. Danska
  8. Holandija
  9. Nemačka
  10. Meksiko

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -