U Londonu je otvoren jedan sasvim poseban restoran. U njemu se slavi život, provod i dekadencija, a sve to na drevni način starih Rimljana. Radnici u ovom restoranu su sa posebnim kvalifikacijama, jer moraju da znaju grčki i latinski jezik, a pored toga moraju da imaju negovane i lepe ruke
U Londonu je otvoren restoran Bacchanalia čije ime prilično nagoveštava o čemu se tu zapravo radi. U restoranu će, pored vrhunske hrane i pića, biti zaposleni radnici koji će goste hraniti grožđem, svojim rukama. Ovaj neobičan gest ima za cilj da slavi drevna vremena starih Grka i Rimljana i njihovih čuvenih gozbi.
Restoran će služiti grčke i italijanske specijalitete u posebno dizajniranom objektu. Unajmljeni su umetnici koji će praviti brojna umetnička dela, uključujući i posebnu skultpuru krilatih ljubavnika koji se grle na jednorogu. Osim dekadentne i diskutabilne umetnosti, na plafonu se nalaze delovi iz Sisktinske kapele, kao i antikviteti stari čak 2.000 godina.
View this post on Instagram
Za jelovnik je zadužen šef Athinagoras Kostakos čiji će specijaliteti pokušati da dočaraju stara vremena u modernom duhu. Meni je podjednako spektakularan kao i restoran, a neka od jela koja će se služiti su Bacchanalia Cezar salata, pasta sa tartufima i maslacem, kao i dinstani teleći obraz sa palentom i šafranom.
Frigărui, kebab na rumunski način, saznajte više.
Posebno mesto u restoranu će biti rezervisano za “hranioca grožđem”. Zaposleni na ovom mestu će goste hraniti grožđem, a osim lepih i negovanih ruku, on će morati da poznaje drevne jezike i kulturu Grka i Rimljana. Njemu je, pored svakako stimulativne plate, obezbeđen i redovan manikir.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.