U srcu Tokija, u malenom restoranu od jedva nekoliko kvadratnih metara, neumorno radi nagrađivani šef Yasushi Matsumara. Međutim, nemojte da vas zavara izgled restorana, koji više liči na trafiku ili kiosk brze hrane. Tu se služi najbolja supa na svetu koja košta samo deset dolara
U restororanu Ginza Hachigou u Tokiju, šef sa Mišelinovom zvezdicom svakog dana priprema ramen supu za samo 70 srećnika koji uspeju da je naruče. Ramen supa košta deset dolara po porciji, a sudeći prema gužvi i interesovanju vredi nekoliko puta više od toga.
View this post on Instagram
Šef Matsumura je proveo 45 godina u stvaranju finih jelovnika koji koštaju stotine dolara, ali sada se okrenuo izradi luksuznih ramena u kojim svako može da uživa. On koristi francuske tehnike, posebno razvijene soba rezance i supu bogatog ukusa za koju je potrebno čak 30 sati kuvanja.
Reultat je fini konfi, providno tekuće zlato koje je lagano, ali kompleksno i punog ukusa. Napravljen je kuvanjem Nagoya Cochin piletine, patke, jakobovih kapica, sušenog paradajza i šitaki pečuraka, morskih algi, mladog luka i sušene šunke. U supu se na kraju dodaje kuvano jaje.
Vrhunska francuska gastronomija za 40 evra, saznajte više.
Njegova cenjena ramen supa se služi bez influensera i pompi, u tišini. Priliku da probaju imaju samo oni najuporniji, pošto se svakog dana pravi samo 70 porcija supe. Interijer ove diskretnog i neobično mirnog restorana izgleda jednako prefinjeno kao i sofisticirani ramen. Sićušni prostor prima samo šestoro ljudi uz radnu ploču koja gleda na kuhinju.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.