11.4 C
Belgrade
petak, oktobar 18, 2024

Nezaboravno leto u Šaleškoj

Kakve nam sve užitke donosi leto u Šaleškoj dolini? Za početak, topla jutra ćemo provesti istražujući popularne gradske kutke ili šarmantne seoske krajolike. Slobodna popodneva će nas razmaziti dobrim društvom i lokalnim ukusima, a duge letnje večeri ulepšaćemo muzičkim i drugim kulturno-umetničkim sadržajima

Zavod za turizam Šaleške doline, u saradnji sa drugim lokalnim organizacijama, pripremio je manifestacije od početka juna do kraja avgusta ove godine na Visti i Velenjskoj plaži, u centru Velenja i na Starom trgu, ispod vode i u vazduhu.

Za ljubitelje gastronomije, očekuju nas kulinarska druženja na Promenadi ukusa i oko Dugog stola. Koncerte najavljuju, između ostalih, Umek, Magnifico i Plavi orkestar. Za „Skok u leto“ pobrinuće se Prljavo kazalište, Drugo dugme i Čaga Boys. Bićemo i domaćini okupljanja ljubitelja američkih automobila i kulture „Days of Thunder“. Pored toga, organizovaćemo više tematskih obilazaka i doživljaja sa 5 zvezdica, dok će nedelje biti posvećene i rezervisane za porodice.

U nastavku izdvajamo nekoliko najinteresantnijih događaja u junu i sve vas pozivamo na ova letnja druženja u Šaleškoj dolini. Pratite nas na sajtu visitsaleska.si i na društvenim mrežama @visitsaleska. Radujemo se što ćemo vas videti!

Promenada ukusa: 7. jun | 10.00 – 20.00 | Cankarjeva ulica 
Petak popodne za punim stolom u opuštenoj urbanoj atmosferi? Pozovite prijatelje, porodicu ili kolege u Cankarjevu ulicu, gde će mirisati na kulinarske čarolije brojnih kuvara. Otkrijte nove ukuse i upoznajte ugostiteljsku ponudu Šaleške doline i okoline. Više od 20 štandova pružiće vam veliki izbor gurmanluka, od modernih jela do klasika ulične hrane i lokalnih specijaliteta. Pored toga, očekuje vas i raznovrsna ponuda domaćih i stranih vina i drugih pića iz bliže i dalje okoline.

Magnifico – veliki koncert na Visti: 7. jun | 21.00 | Vista – Park sa pogledom
Očekuje se koncert jednog od najharizmatičnijih i najinovativnijih umetnika na slovenačkoj muzičkoj sceni. Magnifico decenijama inspiriše svojom jedinstvenom muzičkom estetikom i provokativnim tekstovima. Njegova muzika kombinuje različite žanrove kao što su balkanska muzika, pop, rok, rep i elektronika, stvarajući prepoznatljiv zvuk koji ne treba propustiti. Poznat je po svojim živopisnim nastupima, gde svojom energijom i harizmom očarava publiku. Za svoj rad dobio je brojne nagrade i priznanja. Njegov uticaj na slovenačku muzičku scenu je nesumnjivo neprocenjiv, jer je otvorio vrata novim muzičkim žanrovima i stilovima i inspirisao mnoge umetnike.

Skok u leto: 22. jun | 10.00 – 20.00 | Velenjska plaža 
Jeste li se već kupali u Velenjskom jezeru? Uskočimo zajedno u ovo leto i otvorimo sezonu kupanja na Velenjskoj plaži! Porodični dan zabave i sporta, druženja i opuštanja, imaće bogat program. Igraonica se vraća na površinu vode, a tu su i adrenalinski testovi na vodenom poligonu. Dečje radionice i animacije povezaće najmlađe posetioce. Za dobro raspoloženje pobrinuće se bogat muzički program, a događaj će biti začinjen i raznolikom kulinarskom ponudom.

Skok u leto – Prlljavo kazalište, Drugo dugme i Čaga Boys: 22. jun | 20.00 | Vista – Park sa pogledom
Uskočimo u leto uz ritam ex–yu roka! Pioniri žanra, legendarno i vanvremensko Prljavo kazalište, dolaze u Velenje! Čućemo najveće hitove kao što su: Mojoj majci, Mi plešemo, Marina, Ne zovi mama doktora, Zaustavite zemlju, Sve je lako kad si mlad, Previše suza u mom pivu i druge. Pre toga će nas zagrejati Drugo dugme i meštani Čaga Boys.

             

#visitsaleska #ifeelsLOVEnia #myway

Foto: Zavod za turizem Šaleške doline

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -