23.6 C
Belgrade
četvrtak, septembar 19, 2024

Nalepše destinacije sveta – Hrvatska na 15. a Slovenija na 19. mestu

Na osnovu glasanja koje je među čitaocima sproveo jedan popularan turistički magazin, izabrana je najlepša zemlja sveta za 2024. godinu. Italija je prvo mesto ove godine prepustila Novom Zelandu

Među mnogobrojnim anketiranim čitaocima magazina i vodiča Raf gajd (Rough Guide) napravljen je uži izbor zemalja koje pretenduju da budu najlepše. Napravljena je lista 20 najlepših, a među njima se nalaze i dve zemlje iz našeg okruženja, Hrvatska i Slovenija.

Počevši od Novog Zelanda, čije su autentične kamenite formacije na kopnu i nepregledne peščane plaže bile dovoljne za prvo mesto, Italije na drugom i divlje Kanade na trećem mestu, lista sadrži zaista zanimljive destinacije koje su ušle u zonu ozbiljne konkurencije.

Ova anketa je dosta toga pokazala. Ne samo što je sprovedena u svrhu izjašnjavanja o najboljoj destinaciji, već je nedvosmisleno pokazala koji su današnji trendovi i kako danas razmišljaju turisti. Na osnovu plasmana Indonezije i Indije, moglo se zaključiti da divlja priroda ili prizori od kojih zastaje dah više neće biti dovoljni za visoko pozicioniranje na ovoj listi, kao ni predivni primorski gradovi Hrvatske. Čak se ni Irski tradicionalni folklor ne ističe, niti su dovoljne ljubičaste krave i Alpi Švajcarske. Pa šta je to što Novi Zeland izdvaja, šta to on ima a ostale zemlje nemaju?  Pa, gotovo sve nabrojano.

Novi Zeland je zemlja neslućene prirodne lepote i oštre klime. Zemlja vode i kamena, misteriozna i nestvarna. Upravo to je i najjači adut ove zemlje, kontrast u prelepim prirodnim krajolicima koji se odražava i na ljude i kulturu.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Hrvatska je na odličnom 15. mestu. Za ovu zemlju vodič navodi da ima apsolutno sve. Ima reke i more, planine i ravnice, odličnu hranu i gostoljubiv narod. Slovenija se nalazi na 19. mestu. Za Sloveniju vodič navodi da je kao kutija sa nakitom, jer sadrži sve najlepše u sebi. Čitaoci su izdvojili Sloveniju kao destinaciju sa jedinstvenom mešavinom kultura, kao posebnu mini Evropu.

Više o ostalim najlepšim zemljama pronađite na zvaničnoj internet stranici.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -