Italijanski šef Valerio Braschi je postao popularan po prilično radikalnim metodama pripremanja i serviranja hrane, posebno klasičnih tradicionalnih jela. On kombinuje tradicionalne italijanske ukuse sa inovacijama. Njegov restoran je zamišljen kao laboratorija ukusa („casa e laboratorio“) gde se istražuju novi načini pripreme hrane, ali bez napuštanja korena italijanske kuhinje
Valerio Braschi ima samo 28 godina, i već je uspeo da pomeri granice u gastronomiji u Ristorante 1978, restoranu koji se nalazi u Mišlenovom vodiču. Restoran je dugo bio poznat po najboljem fajn dajning iskustvu, međutim, to danas više nije tako.
Restoran se nalazi u elegantnom Trieste Salario distriktu u Rimu. Tu sada već poznati kuvar dočekuje goste koje će ne samo počastiti novim ukusima, već će i definitivno zbuniti njihova očekivanja. Gosti dolaze da probaju najrazličitije delikatese servirane na najinovativnije načine.
View this post on Instagram
Valerio Braschi gostima servira lazanje u tubi sa četkicom, baš kao što je to slučaj sa pastom za zube ili tečne pjadine koje se praktično „srču“ iz tanjira sa printom šefovog rodnog mesta. Takođe, tu je i lažno kuvano jaje koje je u stvari desert ili biftek koji je ultrazvukom “rastopljen” u finu čorbicu koja se eksira.
Ristorante 1978 u Rimu najpoznatiji je po kreativnom pristupu italijanskoj kuhinji kojim spaja tradicionalne ukuse sa inovativnim tehnikama pripreme jela. Pod vođstvom šefa, restoran nudi degustacione menije koji predstavljaju pravu laboratoriju ukusa, a svaki obrok je i vizuelni doživljaj.
Srpska vina krupnim koracima napred, saznajte više.
Posebno se izdvaja intimni ambijent sa malim brojem stolova i upečatljivim crvenim vratima, što gostima pruža osećaj ekskluzivnosti. Ristorante 1978 je takođe poznat po nagradama i priznanjima, poput “Tradizione Futura” od Gambero Rosso, što ga čini destinacijom koju ljubitelji fajn dajninga u Rimu ne smeju propustiti.
Pratite nas na našoj Linkedin, Facebook, Instagram i X stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.