17.3 C
Belgrade
subota, jul 27, 2024

Studijsko putovanje – Spa & Wellness bogatstva Slovenije

Dobova, Moravske Toplice, Mala Nedelja, Rimske Toplice, Kamnik i Laško. U ovim mestima nalaze se Spa & Wellness bogatstva Slovenije. Redakcija TU magazina je u saradnji sa Slovenačkom turističkom zajednicom i Porsche SCG, krajem januara meseca organizovala studijsko putovanje pod nazivom Spa & Wellness bogatstva Slovenije sa idejom da turističke agencije iz Srbije upozna sa termalnim bogatstvima Slovenije

Na naše drugo b2b studijsko putovanje poveli smo turističke agencije koje su zainteresovane da u svoju ponudu uvrste i slovenačke terme. Sa nama su na put krenuli predstavnici Deus Travela iz Novog Sada, Dolce Vita Travela iz Kragujevca, Dream Travela iz Novog Pazara, Global Tourista iz Subotice, Belvi Travela, Fantast travel & avio agencije, Evro-Toursa i Sunline Travela iz Beograda. S obzirom na to da smo planirali da pređemo veliku kilometražu, na put smo krenuli u najnovijem modelu „volkswagen transportera“ 2.0 TDI, koji je, inače, pogodan za prevoz gostiju hotela ili putnika turističkih agencija, te ga toplo preporučujemo.

Naša prva stanica su bile Terme Paradiso u mestu Dobova, koje se nalazi odmah pored granice sa Hrvatskom. Terme Paradiso su 2016. godine proglašene za najbolji velnes centar u Sloveniji, a već dve godine zaredom su nagrađivane za najbolju malu slovenačku banju. Sledeća stanica bile su Terme Vivat u Moravskim Toplicama koje se nalaze na tromeđi Austrije, Mađarske i Slovenije. Odlična lokacija, prelepi bazeni, između kojih i jedan sa crnom termalnom vodom. Narednog dana posetili smo vinariju Marof, koja je na dvadesetak minuta vožnje od Maribora. Savršeno mesto da vaši gosti degustiraju štajerska vina u prelepom ambijentu sa pogledom na vinograde. Kada ste u bilzini Maribora, obavezno treba da posetite hotel Habakuk koji se nalazi u podnožju mariborskog Pohorja. Veliki smeštajni kapaciteti, povoljne cene, termalni bazeni, blizina centru grada i skajilištu, čine ovaj hotel primamljivom ponudom za srpske turiste.

Nastavili smo do Biotermi u mestu Mala Nedelja. Odlično nameštene sobe, sjajna kuhinja i menadžment veoma raspoložen za posete srpskih turista čine ove simpatične terme veoma pogodnim za saradnju sa našim turističkim agencijama. Sledeća stanica su već poznate Rimske terme. Njih čine tri luksuzno nameštena hotela, kao i termalni izvor stariji od dva milenijuma. Kada iz Rismkih Toplica krenete prema Celju, prolazite kroz Laško. Prelepo mesto na reci Savinji koje ljubomorno čuva planina Hum, poznato je po Pivovarni Laško, hotelu Thermana Park Laško i muzičkom Festivalu „Pivo i Cveće“ koji se održava svake godine sredinom jula meseca. Mi smo posetili hotel Thermana Park Laško, kupali se, a ljubazni domaćini su organizovali masaže za celu grupu. Svake godine sve više turista iz Srbije dolazi ovamo. Razlozi su jednostavni: odlična pozicija, udobne sobe, vrhunska kuhinja, termalni park i ljubazni domaćini.

Naša sledeća stanica bile su Terme Snovik smeštene u prelepoj Kamniškoj dolini. Blizina Ljubljane (20 minuta vožnje) i skijališta Krvavec čine ove terme odličnim za aktivni odmor. Stižemo u slovenačku prestonicu i Grand hotel Union. Smešten nadomak Ljubljanice i Tromostovja, odnosno u strogi centar grada, pravi je izbor ukoliko su vaši putnici poslom ili samo turistički u Ljubljani. Naša grupa je obišla centar „kavalirima“, odnosno električnim vozilima kojim se potpuno besplatno  možete voziti po pešačkoj zoni. Naši ljubazni vozači dovezli su nas do Ljubljanskog grada. Obišli smo pomenuti srednjovekovni zamak i pogledali kratak zanimljiv film o ovom drevnom utvrđenju koje postojano čuva Ljubljanu i svake godine beleži porast posetilaca. Nakon toga, spustili smo se u Ljubljanu i obišli hotel Park. Ručali smo baš u hotelskom restoranu koji je zbog odlične kuhinje i pristupačnih cena prepun gostiju. Na kraju našeg putovanja posetili smo vodeći slovenački sajam iz oblasti turizma 28. Natour Alpe-Adria. Predstavnici turističkih agencija imali su vremena za sastanke sa izlagačima.

Tekst: Miroslav Mladenović

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -