6.1 C
Belgrade
utorak, mart 19, 2024

Workshop Ski in France

Atout France – Francuska turistička organizacija u saradnji sa TU magazinom organizovala je radionicu SKI IN FRANCE na kojoj je dvadesetak francuskih partnera izlagača predstavilo svoju ponudu skijanja u Francuskoj za sezonu 2019/2020

U Hotelu Hilton u Beogradu, 11. aprila 2019. održala se radionica francuskog ski turizma na kojoj su se turističkim agencijama iz Srbije i regiona predstavili ski centri i destinacije iz Francuske. Radionicu su zajedno organizovali Atout France – Francuska turistička organizacija i TU magazin.

Neverovatna priroda Francuske, planinski venci Alpa, Pirineja, Centralnog masiva, Vogezija i Jure, od kojih svaki ima poseban karakter, imaju odličnu infrastrukturu za zimske sportove. U Francuskoj ima više ski liftova nego bilo gde drugde, a skijaši mogu da uživaju kako u brzim liftovima, novim tehnologijama, planinskim hotelima i hostelima, tako i u šarmantnim selima u kojima je tempo života mnogo sporiji.


Radionica je bila veoma dobro posećena, više od trideset i pet turističkih agencija iz Srbije i regiona bilo je u prilici da od francuskih predstavnika iz prve ruke sazna nešto više o novim i starim destinacijama i uspostavi ili ojača kontakte za zimsku sezonu 2019/2020. Na radionici su se predstavili ski rizorti kao što su Tignes, Val Thorens, Les 2 Alpes, Les Gets, Les 3 Vallees i drugi. Ove radionice organizuju se svake dve godine, a osim Beograda, francuski predstavnici posetili su još Prag, Budimpeštu i Zagreb.

Antr.
Francuske planine u brojkama
23 % teritorije Francuske nalazi se pod planinama
81 € prosečna cena dana po osobi
429 € prosečna cena odmora po osobi
29,90 € prosečna dnevna cena ski pasa u 2017.

Tekst: Bojana Ilić

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -