6.8 C
Belgrade
četvrtak, april 25, 2024

Najuzbudljivija plaža Evrope, i za leto i za zimu

Ako želite da se odmorite od dosadnog gradskog života, Azenhas do Mar je prava destinacija za vas. Smešten između okeana i stena, ovaj mali grad ima pravu nebesku poziciju, ali ta privilegovana pozicija nije jedino što ga čini čarobnim

Azenhas do Mar je naselje koje se nalazi na litici nedaleko od Lisabona, u blizini Sintre, i to je možda i najcenjenija i najuzbudljivija plaža Evrope. Njega od ostalih gradića Evrope i sveta izdvajaju neverovatne plaže sa belim kućama koje iz pozadine diskretno ulepšavaju pejzaž. Posebno su atraktivni bazeni napravljeni u liticama i stenama, po čemu je i najpoznatije.

Zbog neverovatnog pogleda koje nudi, ova destinacija je podjednako popularno turističko odredište i zimi i leti, pruža jedinstvenu priliku da se divite velikom Atlantskom okeanu koji je ovde izuzetno fotogeničan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BeFrame (@beframe.co.uk)

Azenhas do Mar je mali primorski gradić koji se nalazi u Sintri, a od Lisabona je samo 30 kilometara, pa se do njega relativno brzo i lako stiže. Osim već organizovanih turističkih tura, iz Lisabona možete u sopstvenoj režiji doći vozom ili autobusom. Od stanica u Sitri neće vam trebati više od 10 minuta peške do ovog malog raja.

Portonovi – adresa za utočište po vašoj meri, saznajte više.

Cene smeštaja su vrlo popularne. Noćenje po osobi je oko 20 evra, dok apartmani za porodice mogu koštati i do 140 evra po noći. Većina turista ističe jedu stvar, i slaže se u jednom. Kažu da je večera u restoranu u ovom gradu, dok sunce polako zalazi, idealan i u stvari jedini pravi način da se završi dan.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -