13.6 C
Belgrade
petak, maj 3, 2024

Nežni i romantični siti brejk

Romantični put je čuvena turistička ruta u Nemačkoj koja se pruža kroz nekoliko saveznih pokrajina, put na koji turisti ne kreću zaljubljeni, već se takvi sa njega vraćaju

“Romantični put” predstavlja put koji povezuje najromantičnije predele i mesta u Nemačkoj, i nastao je 1950. godine, tokom ekonomske obnove Nemačke nakon Drugog svetskog rata. Nekad je bio glavna trgovačka ruta u srednjem veku, pa turisti i danas mogu osetiti stari šarm.

Prilikom izgradnje puta ova zemlja je prepoznata kao zemlja neverovatnih istorijskih, prirodnih i kulturnih vrednosti. Duž puta, njegovih skoro 400 kilometara koliko se pruža, mogu videti neka od najdragocenijih blaga ove zemlje. Od vinograda, dvoraca, brežuljaka, sve do moćnih Alpa, uživanje je zagarantovano.

Ovaj put povezuje sve dragocenosti Nemačke od grada Vircburg na reci Majni u severnoj Bavarskoj do Fisena, i do čuvenog dvorca dvorca Nojšvanštajn. Ako se ove dve lokacije uzmu za početnu i završnu tačku, između njih se nalaze bajkovita srednjevekovna mesta, dvorci i utvrđenja, kao i romantični gradovi.

Zašto vredi posetiti Portorož i Piran van sezone, saznajte više.

Na ovo putovanje možete krenuti uvek, i obići celu rutu odjednom, ili je podeliti u etape. Ono što nikako ne smete propustiti su gradovi Vircburg, Augsburg, Rotenburg ob der Tauber, Dinkelsbil, i dvorac Nojšvanštajn.

Posebno se svojom istorijom i lepotom ističe Rotenburg ob der Tauber, i dolina reke Tauber. Ovaj grad je star više od jednog milenijuma, izuzetno je očuvan. Nazvan je po crvenim krovovima kuća koje su se uzdizale iznad reke. To je zaista savršena destinacija za siti brejk.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -