12.9 C
Belgrade
subota, maj 4, 2024

Najbolji božićni market u Evropi

Božićni market je tradicionalni sajam koji se obično održava tokom božićnih praznika. Ovi marketi su popularni širom sveta i često predstavljaju poseban deo božićnog slavlja. Na božićnim marketima možete pronaći raznovrsnu ponudu proizvoda, hrane, pića, ručno izrađenih suvenira i ukrasa, kao i različite zabavne aktivnosti. Najbolji ovogodišnji evropski market je nedavno počeo u Budimpešti

Na osnovu glasova putnika portala European Best Destination, najbolji božićni market u Evropi je počeo ispred Bazilike Svetog Stefana u Budimpešti. Ovo priznanje je dodeljeno treći put zaredom, i market će trajati sve do 1. januara 2024. godine.

Slogan ovogodišnjeg sajma je „Gde vas ljubav uzme za ruku“, a posetiocima će biti na raspolaganju veliko klizalište, 120 izlagača zanatskih proizvoda i bogata gastronomska ponuda. Klizanje pod zvezdama je nezaboravno iskustvo, i u njemu uživaju posetioci svih generacija.

Budimpešta je već od druge polovine novembra u prazničnom raspoloženju. Postavljeni su mareti širom grada, od kojih su najpoznatiji na trgu Vörösmarty tér i na Városháza parku. Tih nedelja grad miriše na medenjake, dimnjak kolače, pečeno kestenje i štrudle od maka. Pored toga, nezaobilazna je i degustacija popularnog kuvanog vina.

Zašto vredi posetiti Portorož i Piran van sezone, saznajte više.

Ovi božićni marketi u Budimpešti nude sjajnu priliku da istražite lokalnu kulturu, probate tradicionalnu hranu, pronađete originalne poklone i uživate u prazničnom duhu koji preplavljuje grad tokom božićne sezone.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -