10.1 C
Belgrade
četvrtak, april 25, 2024

Vasja Ilešič, direktor Maribor Inn hotela

Pored vrhunskog zimskog turizma, koji osim skijanja uključuje i mnoge druge sportove, Maribor i Pohorje su turistička odredišta i letnjeg turizma. Ova bogata turistička destinacija kao i mnoge druge, ugrožena je pandemijom, a njeni hotelijeri traže nove puteve do gosta, uz nova rešenja. Jedno od takvih je svakako i tehnologija, o čemu nam je kratko i jasno pričao Vasja Ilešič, direktor Maribor INN hotela

TU: Kako je novonastala situacija uticala na vaš posao?
VI: Mnogo je uticala na naš posao, jer najveće posledice trpi upravo turizam i prouzrokuje velike gubitke.

TU: Šta ste prvo promenili u vašem poslovanju?
VI: Novonastala situacija zahtevala je prilagođavanje i transformaciju, pa smo u sve naše hotelske jedinice uveli digitalizaciju. Postali smo zastupnici za Sloveniju, Hrvatsku i Srbiju, za pametno upravljanje hotelom putem aplikacije TMRW, koja hotelskim gostima pruža kontrolu kompletnog putovanja, od rezervacije i prijave, odabira sobe, dostupa do sobe pa do same odjave.

TU: Kakvo je vaše trenutno radno okruženje, da li radite od kuće ili iz kancelarije?
VI: Većinu poslova odrađujem iz kancelarije i hotela, jer uprkos trenutnoj situaciji, hotel nam je uglavnom popunjen poslovnim gostima.

TU: Da li imate podršku nadležnih institucija i u čemu se ona sastoji?
VI: Konkretne podrške na žalost nema, pa smo uglavnom prepušteni sami sebi, da se snalazimo. Potrebna je maksimalna angažovanost i prilagođavanje, jer se uslovi poslovanja menjaju iz dan u dan. U najvećoj meri se od strane države subvencioniše očuvanje radnih mesta.

TU: Koji su vaši lični i planovi vaše kompanije za bližu budućnost i narednu sezonu?
VI: Planovi su uvek ambiciozni, a ciljevi visoki. Zakoračili smo na tržište sa novom i inovativnom tehnologijom za upravljanje hotela preko aplikacije koju sam već spomenuo. Ona će gostima povećati zadovoljstvo boravka, a istovremeno smanjiti troškove poslovanja hotela i drugih smeštajnih objekata. Planiramo i otvaranje velikog hotelskog resorta prilagođenog porodicama, na najvećem skijalištu u Sloveniji, na mariborskom Pohorju.

 

 

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -