20.6 C
Belgrade
četvrtak, mart 28, 2024

Kako će Venecija rešiti problem prekomernog turizma

Veneciju je u poslednjih nekoliko godina ozbiljno opeteretio broj turista i ugrozio opstanak čitavog grada. Prekomerni turizam je ovde pokazao sav svoj potencijal, imajući u vidu da grad sa manje od 50.000 stanovnika svake godine poseti dnevno više od 80.000 hiljada turista iz svih krajeva sveta. Kako oni vide rešenje tog problema

Danas se u Veneciji prati svaki turista, odnosno kretanje svakog od njih i takav vid kontrole ne podrzumeva samo praćenje registracije gostiju koji su ostali na noćenju, već i gostiju koji su tu u toku dana.

Kontrolni centar preko kog se prati svaki turista je oformljen septembra prošle godine na ostrvu Tronchetto, pored mosta koji grad deli od kopna. U centru se nalazi kancelarija za gradonačelnika, ostale članove gradske vlasti, kao i velika prostorija sa kamerama koje kontroliše policija. Kamere kontrolišu ceo grad, i pružaju informacije o dešavanjima na ulicama.

Ovaj vid nadzora nema nikakvu ulogu da kontroliše događaje, već da kreira realnu sliku koja vlastima može pomoći da pronađu najbolje rešenje kada je prekomerni turizam u pitanju.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -