5.5 C
Belgrade
sreda, 7 decembra, 2022

Gorski kotar, idila na raskršću

Gorski kotar je zelena oaza i idealna destinacija za sve zaljubljenike u prirodu. Njen karakter odlikuje nesvakidašnji spoj kontinentalne i mediteranske Hrvatske, pa je ona dobila najbolje od obe, što se može videti na svakom koraku

Gorski kotar je planinska regija, većinom kraško polje, i nalazi se na severozapadu Hrvatske, sa površinom od 1.270 kvadratnih kilometara. Čak 63% površine nalazi se pod šumom, i ovde živi oko 27.000 stanovnika u 342 naseljena mesta.

Ova regija se nalazi u centralnom delu zemlje, na mestu gde se topli morski vazduh transformiše u hladniji, šumski i kontinentalni, što ovom delu Hrvatske daje neverovatan izgled. Ovde je sve u skladu, i prvo što se primeti jeste harmonija između prirode i čoveka.

Gorski kotar obiluje prirodnim lepotama i zanimljivostima. Ovde ima svega, od bistrih jezera, sunčanih livada, brojnih izvora, potoka i rečica, do predivnih brda i planina, i to je jednostavno idealna destinacija za šumske izlete i odmor u fantastičnom prirodnom okruženju.

Ovde možete pronaći delove netaknute prirode koji u sebi kriju posebnu lepotu i mir, i svaki deo ovog kraja Hrvatske pružiće vam pravu toplinu i dobrodošlicu. Meštani su pravi domaćini, koji će pronaći put do srca svakog turiste, i sve ih ugostiti kako treba.

S obzirom da se nalazi na raskršću, bilo da krenete sa primorja u unutrašnjost Hrvatske, bilo da krenete na more iz unutrašnjosti, sam položaj regije garantuje pravi odmor. Osim prirode, ovaj kraj ima puno sadržaja, kulturno-istorijskog nasleđa, pa bogata baština u kombinaciji sa prirodom obezbeđuje i odmor i učešće u zanimljivim lokalnim manifestacijama.

 

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -