4.6 C
Belgrade
četvrtak, novembar 21, 2024

Vino ublažava posledice koronavirusa

Naučnici iz Tajvana su objavili istraživanje u kom se dokazuje da biljni polifenoli iz crvenog vina u određenoj meri umanjuju dejstvo koronavirusa i ublažavaju sam tok bolesti

Tanini su biljni polifenoli koji u velikoj meri utiču na ukus i teksturu vina. Prema najnovijem istraživanju, tanini mogu da budu lekoviti i korisni u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Naučnici iz Tajvana su dokazali da tanini imaju određeni uspeh u zaustavljanju aktivnosti dva važna enzima virusa. To naravno ne znači da je vino lek protiv koronavirusa, i da će nekoliko čaša zaustaviti infekciju. Za sada, tanin je samo mali deo opsežnog istraživanja u stvaranju novih antivirusnih lekova koji će pomoći da se zaustavi ova bolest.

Taninska kiselina ima snažna svojstva na virus kao inhibitor, a poznata je i po svom antiinflamatornom i antioksidativnom dejstvu.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -