20.6 C
Belgrade
petak, mart 29, 2024

KLM, najstarija avio-kompanija na svetu, počinje da leti za Beograd

Počev od 13. maja 2021, holandska avio-kompanija KLM Royal Dutch Airlines će direktnim letovima povezivati Beograd i Amsterdam. U početku će na ovoj relaciji KLM-ovi avioni leteti tri puta nedeljno, a prema planu avio-kompanije, od 11. juna 2021. putnicima će na raspolaganju biti svakodnevni letovi. Na letovima će saobraćati avioni tipa Embraer 190, koji mogu da prime 80 putnika u ekonomskoj i 20 u biznis klasi

Red letenja po lokalnom vremenu:

  • let KL 1905 će kretati iz Amsterdama u 9.40 i sletati u Beograd u 12.05;
  • let KL 1906 će poletati iz Beograda u 12.45 i sletati u Amsterdam u 15.25.

Napomena: red letenja se može promeniti u zavisnosti od putnih ograničenja. Prema rasporedu, letovi će se obavljati četvrtkom, subotom i nedeljom.

Bezbednost putnika i posade, kao i postepena obnova letova nakon prekida izazvanog izbijanjem pandemije virusa COVID-19, predstavljaju prioritetne ciljeve KLM-a.

KLM je već uveo niz zaštitnih mera na svojim letovima, kao što su upotreba HEPA filtera, obavezno nošenje maski i prilagođavanje usluga na letu, ali sve dok se ne sprovede masovna vakcinacija, testiranje na prisustvo virusa biće od izuzetne važnosti.

U skladu sa odlukom holandske vlade, za putnike koji u Amsterdam putuju iz zona visokog rizika, pored PCR tastova, obavezni su i antigenski testovi. KLM preporučuje putnicima da pre leta provere informacije u vezi sa putovanjem na kompanijskom portalu klm.traveldoc.aero .

Fleksibilna politika rezervacija

KLM svojim putnicima nudi fleksibilne uslove rezervacije. Za sve avio-karte kupljene za letove do 31. decembra 2021. rezervacije se mogu menjati ili se može dobiti povraćaj novca.  Putnici mogu da promene svoju rezevaciju iz bilo kog razloga, dobiju vrednosni vaučer ukoliko odustanu od leta ili potpuni povraćaj novca ukoliko je let otkazan.

Zahvaljujući razgranatoj mreži KLM letova, putnici iz Srbije će moći da lete ne samo do Amsterdama, nego i do brojnih destinacija širom sveta.

O kompaniji KLM Royal Dutch Airlines

Više od jednog veka, KLM je pionir avio-industrije. KLM je najstarija avio-kompanija koja leti pod istim imenom i cilj joj je da postane vodeća evropska avio-kompanija kada su u pitanju potrebe putnika, efikasnost i održivost poslovanja. Mreža KLM letova povezuje Holandiju sa svim regijama sveta i snažan je pokretač holandske ekonomije.

KLM je takođe i jedan od 19 članova globalne avio-alijanse Sky Team Alliance. Za više informacija o KLM-u, posetite KLM.com, KLM Newsroom, Facebook, Instagram, LinkedIn ili Twitter.

O grupi Air France-KLM

Još od 2004. godine KLM je deo avio-grupe Air France–KLM. Spajanje kompanija je dovelo do formiranja jedne od vodećih evropskih grupa u avijaciji, koja objedinjuje dva brenda i leti iz velikih čvorišta avio-saobraćaja: aerodroma Shipol u Amsterdamu i Šarl de Gol u Parizu. Fokus grupe je na tri ključne aktivnosti: putnički i kargo saobraćaj, kao i održavanje vazduhoplova.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -