10.4 C
Belgrade
utorak, april 23, 2024

Hrvatska: Pripremaju se uslovi za lakši dolazak turista

Hrvatska otvara svoje granice za turiste i putnike pod određenim uslovima, uglavnom se radi o uslovima koje zahtevaju i ostale zemlje Evrope

Svi turisti koji dolaze u Hrvatsku moći će bez ikakvih problema da uđu u zemlju ako imaju ispunjene sledeće uslove: svaki putnik će morati da pokaže ili sertifikat o vakcinaciji ili dokaz da je preležao bolest. Za ostale koji to nemaju, neophodan je negativan PCR odnosno antigenski test sa liste testova odobrenih od strane Evropske unije.

Hrvatska se priprema za turističku sezonu, i veliku pažnju posvećuje svim sigurnosnim i zdravstvenim uslovima, kako bi olakšala dolazak turista. Važan korak u okviru priprema za turističku sezonu je omogućavanje stranim državljanima što lakši prelazak državne granice, koji će biti u velikoj meri biti pojednostavljen ukoliko turisti ispunjavaju gore navedene uslove.

Osim toga, Ministarstvo turizma i sporta Hrvatske istovremeno u saradnji sa regionalnim turističkim zajednicama i Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo već razmatra model koji bi turistima omogućio testiranje brzim antigenskim testovima, kao i PCR testiranje na što više punktova u turističkim destinacijama.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -