17.6 C
Belgrade
četvrtak, mart 28, 2024

Turistička organizacija Srbije u nizu online radionica na tržištu Rusije

Završena je jedna u nizu online radionica, u organizaciji Turističke organizacije Srbije, tokom koje su hoteli sa četiri i pet zvezdica iz cele Srbije prezentovali ruskim organizatorima putovanja svoje ponude. Na vebinaru je učestovalo preko 20 turoperatera iz Rusije, među kojima su i ključna imena ruske turističke privrede poput TUI-a, Paks-a, Vand-a i Solid-a. Učesnici radionice su pokazali veliko interesovanje za našu turističku ponudu i uspostavljanje saradnje sa hotelijerima u Srbiji

Tokom proteklih 10 godina, turisti iz Rusije su bili među prvih deset prema broju ostvarenih noćenja. Pod pritiskom pandemije Covid 19, u 2020. godini ostvaren je pad u turističkom prometu kad su inostrani gosti u pitanju, ali je, sudeći po povratnim informacijama sa  vebinara, interesovanje ruskih turista za turističku ponudu Srbije kontinuirano. Avio linije između Srbije i Rusije su svakodnevne, a za razliku od drugih evropskih zemalja, ruskim turistima za ulazak u Srbiju nije potrebna viza.

Turistička organizacija Srbije će nastaviti sa ovom aktivnošću. U pripremi su još dve online radionice, od kojih će jedna biti namenjena povezivanju naših banja sa ruskom turističkom privredom, a  druga uspostavljanju kontakata između domaćih organizatora putovanja i  turoperatera iz Rusije.  Povezivanje turističkih privreda dveju zemalja je prilika da se obezbedi povratak ruskih turista u Srbiju, posle pandemije.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -