7.5 C
Belgrade
petak, april 26, 2024

Austrija: „3G Pravilo” bez kog ne možete u ugostiteljske objekte

Nakon skoro šest meseci zatvaranja Austrija je ukinula epidemiološke mere i otvorila ugostiteljske objekte širom zemlje. Međutim, svaka forma socijalizacije i učestvovanja u događajima zahteva potvrdu “3G Pravila” odnosno dokaz da spadate u jednu od tri kategorije, vakcinisanih, testiranih ili oporavljenih od bolesti

Od 19. maja u Austriji je dozvoljen rad ugostiteljskih objekata, ali i organizovanje društvenih događaja i ostalih manifestacija. Svako učešće, odnosno boravak u ugostiteljskim objektima ograničen je na tri kategorije, odnosno primenjuje se “3G Pravilo”, svaka osoba mora imati potvrdu koja dokazuje da je osoba vakcinisana protiv virusa, da ima negativan test ili je bila zaražena virusom i oporavila se.

Ukidanje mera trebalo je biti usklađeno sa uvođenjem austrijskog “zelenog pasoša”, vrste dokumenta u elektronskoj formi koji će imati potvrdu o vakcinaciji ili negativnom testu, što će biti osnov za boravak u ugostiteljskim objektima. Zeleni pasoš treba biti uveden najkasnije do 6. juna.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -